Triton Smart Ankle

Akiknek az átlagos nem elégElőnyök

Nagyfokú mozgásszabadság

A mozgó bokaízületnek köszönhetően a Triton Smart Ankle protézislábbal nem jelent problémát a lejtőkön, emelkedőkön és lépcsőn történő járás, akár a járás sebességének változása mellett is. 34°-os mozgástartományával és az integrált mikroprocesszor folyamatos működésével a protézis lépésről lépésre alkalmazkodik a változó talajviszonyokhoz.

Kényelem állás és ülés közben

Ülés közben, illetve lejtős talajon állva a Triton Smart Ankle protézisláb tetszőleges szögbe hajlítható, így a talajjal való teljes felületen érintkezés jöhet létre. Ezzel nem csupán a megjelenés válik természetesebbé, hanem a testtartás is pihentető és kevésbé megerőltető. A láb terhelésekor ez a funkció kikapcsol, gondoskodva a stabil járásról.

Állítható sarokmagasság

Mindegy, hogy mezítláb, lapos talpú vagy magas sarkú cipőben jár – az aznap viselt lábbelinek megfelelően a protézis viselője akár nap mint nap újraállíthatja a sarokmagasságot (max. 5 cm sarokmagasságig). Ehhez a beállításhoz ráadásul mindössze egy gombot kell megnyomnia.

Okostelefon alkalmazással történő vezérlés

A Triton Smart Ankle protézisláb könnyedén és kényelmesen kezelhető a mobiltelefonos alkalmazással. Az alkalmazáson keresztül lekérdezhető az akkumulátor állapota, beállítható a sarokmagasság és a szabad bokaízület-mozgatás is. Ezzel a funkcióval a láb tetszőleges helyzetbe mozgatható, ami megkönnyíti az öltözködést.

Működési elv

A Triton Smart Ankle protézislábbal az Ottobock egy innovatív, bokaízületbe épített mozgásérzékelő szenzorokkal ellátott eszközzel bővítette ki a kiváló minőségű karbonszálas protézislábak termékcsaládját. A bizonyítottan elsőrangú dinamikai megoldásoknak köszönhetően a protézis lépésről lépésre igazodik viselője igényeihez. A Triton termékcsalád többi tagjával szemben a Triton Smart Ankle protézislábnál mikroprocesszoros technológia irányítja az összes folyamatot, így könnyítve meg a felhasználók mindennapjait.

A protézislábba épített érzékelő minden egyes lépésnél adatokat küld a mikroprocesszornak, amely ezek alapján dönti el, kell-e állítani a protézisen. A láb mozgása igazodik a körülményekhez, ami megkönnyíti a változó tempójú járást emelkedőkön, lejtőkön és lépcsőkön. Az igazodás lépésenként, fokozatosan történik, nincs éles váltás a különböző talajviszonyok közötti átmenetnél.

A protézisláb előnyei:

  • Igazodik az emelkedőkhöz, lejtőkhöz és lépcsőhöz, valamint a járás sebességének megváltozásához.
  • Igazodik a különböző magasságú cipősarkakhoz.
  • Tehermentesít ülés közben, valamint lejtős terepen történő álláskor.

Letölthető anyagok

Triton Smart Ankle protézisláb

Termékismertető