Triton protézislábak

Az aktív élethez!
Előnyök

Rick terelőbójákat visz.

Lengéscsillapítás

Sarokra lépéskor a Triton karbon sarokrúgója elnyeli a talaj irányából érkező erőket csökkentve az ízületeket és a hátat érő terhelést.

Brecklyn sétálni megy.

Harmonikus járás

A rendszer által a sarokra érkezésekor tárolt energia a járásfázisban fokozatosan visszaadódik. A protézisláb átgördülése könnyű, a járáskép természetes és harmonikus.

Carsten a hajón.

Stabil állás

A Triton egymáshoz kapcsolódó rugórendszere dinamikus. Rugalmassága ellenére a protézisláb reakciója a testsúlyáthelyezésekre csaknem természetes. Az állás stabil és laza.

Brecklyn átmegy az utcán.

Rövid, gyors vagy hosszú lépések

Az osztott előlábrész, a protézisláb teherviselő része, a nagylábujjig tart. Az erőteljes talajtól való elrugaszkodás a páciensek kényelmét szolgálja. A lépéshossz szabadon, kényelmesen változtatható.

Rick kosárlabdázik a gyerekeivel.

Gyors irányváltások

Az osztott előlábrész biztosítja a szükséges kontrollt még egyenetlen talajon is, például az erdőben vagy a Balaton partján. A sportoláskor sokszor szükséges hirtelen irányváltások sem jelentenek problémát a Triton protézislábbal.

Brecklyn a hegycsúcson.

Sport és mindennapok

Gyors irányváltás, vagy ugrás a kosárlabda palánkra, túrázás egyenetlen talajon, futás a busz után vagy hosszan tartó állás a munkahelyen: a Triton számtalan különböző hétköznapi helyzethez és sporttevékenységhez ideális.

Brecklyn lányával a kanapé előtt.

Különálló nagylábujj

Természetes, hogy szeretne esztétikus cipőket viselni a protézissel is. A Triton protézisláb keskeny kozmetikai borítással is választható, illetve valamennyi kivitelben különálló nagylábujjal van ellátva, így nyáron vagy a medencénél divatos flip-flop papucsot is viselhet.

A Triton termékcsalád

Triton termékcsalád

Sokat sportol, esetleg vízálló vagy nagy teherbírású protézislábat javasolt az ortopédiai műszerésze? Összesen öt különböző Triton protézisláb alkotja a termékcsaládot, mind mind más felhasználási körrel. Kérdezze ortopédiai műszerészét, vagy tesztelje a protézislábat.

Funkcionalitás

A Triton termékcsalád

A Triton termékcsalád

A Triton termékcsalád tagjai: Triton, Triton Vertical Shock, Triton Harmony, Triton Low Profile és Triton Heavy Duty. Valamennyi a Triton alapfelépítésével rendelkezik, funkcionalitásuk azonban a különböző felhasználók speciális igényeinek felelnek meg.

1C60 Triton

Triton

Egy jó protézisláb célja a természetes járáskép létrehozása. Ebben a láb átgördülő funkciója játszik központi szerepet. Minél simább a protézisláb átgördülése, annál harmonikusabb viselőjének járásképe. Egyedi kialakításának köszönhetően a Triton - a kiváló viselési komfort mellett - stabilitást, biztonságot és megfelelő kontrollt is lehetővé tesz még egyenetlen felszínen is.

Triton Vertical Shock

Triton Vertical Shock

A Triton Vertical Shock nagyobb ütéscsillapítást biztosít. A csonk végén ébredő erők járás, futás és különösen intenzív sportolás során észrevehetően csökkennek. A láb így megbízható támaszt nyújt még extrém terhelés alatt is.

Triton Harmony

Triton Harmony

A Vertical Shock-hoz hasonlóan a Triton Harmony is nagyobb ütéscsillapítást biztosít. A Harmony jellemzője emellett egy aktív vákuumrendszer is, amely javítja a csonk és a protézis közti függesztést. Ez a szoros kapcsolat még erősebb kontrollt és további biztonságot nyújt szinte minden helyzetben.

Triton Low Profile

Triton Low Profile

A Triton Low Profile protézislábbal megtapasztalhatja a Triton dinamikáját és rugalmasságát, amikor a beépítési magasság korlátozott. A titán adapter és a korrózióálló csavarok használata a protézislábat különösen ellenállóvá és vízállóvá teszi.

Triton Heavy Duty

Triton Heavy Duty

A Heavy Duty magasabb terhelést biztosít a nagyon aktív felhasználók számára. Az Ottobock a rendkívül masszív Heavy Duty protézislábat javasolja extrém igények, vízzel vagy nedvességgel érintkezés esetén, illetve nagy terhelés mellett. A nem korrodálódó fémrészek és csavarok vízállóvá is teszik ezt a protézislábat.

Javasolt térdízületek

Combamputáltak részére az Ottobock a Triton protézislábakat a C-leg és a Genium ízületekkel kombinálva ajánlja. A mikroprocesszor vezérelt térdízületek megfelelőek az aktív felhasználók számára, és támogatják a természetes járásképet. Ezt a legújabb mozgásérzékelős és gyorsulásmérő technológiák teszi lehetővé. Ennek eredményeképpen a térdízület azonnal reagál a hétköznapi helyzetek széles körére.

Letölthető anyagok

1C60 Triton

Termékinformáció

1C61 Triton Vertical Shock

Termékinformáció

1C62 Triton Harmony

Termékinformáció

1C63 Triton Low Profile

Termékinformáció

1C64 Triton Heavy Duty

Termékinformáció