Meridium

Mechatronikus protézislábElőnyök

Klaus és Heinz úton a közös edzésre

Lejtőre le, emelkedőre fel

Nem számít, hogy felfelé vagy lefelé halad, a Meridium alkalmazkodó-képességének köszönhetően már az első lépéstől megerőltetés nélkül veheti az akadályokat. Emelkedőn nagy biztonságot ad a protézisláb megnövelt mozgásterjedelme, míg lefelé kényelmesen haladhat a talajjal való gyors és harmonikus átgördülésnek köszönhetően.

Járás egyenetlen terepen

Járás egyenetlen terepen

A Meridium minden lépésnél alkalmazkodik a talajhoz. Legyen macskakő, gyep vagy erdei ösvény, a valós idejű szabályozás és a talajjal való teljes érintkezés miatt különböző típusú talajokon is kiemelkedő a stabilitás.

Klaus és Heinz lefelé sétálnak a lépcsőn

Lépcsőn lefelé haladás

A Meridium lehetővé teszi, hogy a teljes lábát a lépcsőre helyezze, amikor lépcsőn lefelé halad. Ahelyett, hogy a láb megfelelő helyzete miatt kellene aggódnia, a környezetére figyelhet.

Stabil álló helyzet

Stabil álló helyzet akárhol

A Meridium intuitív módon észleli, mikor használója nincs mozgásban, és biztonságos, stabil pozícióra van szüksége akár lejtőn vagy egyenetlen talajon is.

Karl a padon ül kollégáival

Tehermentesítés ülés közben

Ülés közben a Meridium leereszkedik a talajra, amitől természetesebb megjelenésűvé válik a láb helyzete, és segít a stabil ülőpozíció megtalálásában.

Automatikus sarokmagasság beállítás

Automatikus sarokmagasság beállítás

Akár mezítláb, akár lapos talpú vagy magas sarkú cipőt szeretne felvenni, az automatikus sarokmagasság beállításnak köszönhetően gyorsan és könnyedén cserélheti cipőit.

Működés

Meridium működése

1) A felhasználó lépéshosszának megfelelően a sarokra lépés pillanatában kerül beállításra az ellenállás, ami kényelmes átgördülést eredményez.

2) Az egyedi ellenállás alapján a láb mozgási sebessége minden lépésnél azonnal alkalmazkodik a járás körülményeihez.

3) A nagy mozgásterjedelemnek és az átgördülés alatti valós idejű szabályozásnak köszönhetően ideális ideig érintkezik teljes felületen a talajjal. Ez a lehető legnagyobb stabilitás elérése érdekében történik.

4) A lábujj kialakítás olyan érintkezési felületet biztosít, amely garantálja a nyomás egyenletes eloszlását a láb elülső részén átgördülés során. A Meridium négy tengelye gördülékeny járást és természetes járásmintát biztosít.

5) Amikor a láb elrugaszkodik a talajról, az előláb megemelt helyzetben marad a lendítés során, lecsökkentve a megbotlás veszélyét.

Vezérlés

Cockpit alkalmazás – vezérlés mobil alkalmazás segítségével

Cockpit alkalmazás – Intelligens vezérlés mobil alkalmazás segítségével

A Meridium automatikusan alkalmazkodik a különböző helyzetekhez. Az Android rendszerű eszközökhöz készült, kényelmesen használható Cockpit alkalmazás segítségével könnyedén változtathat a Meridium bizonyos beállításain okostelefonról. Az alkalmazás segítségével megváltoztathatja például a sarokmagasságot, vagy választhat az előre beállított működési módok (pl.: kerékpározás, síelés) közül. Az alkalmazás egyben kiegészítő információkat is megjelenít, például a mechatronikus protézisláb akkumulátorának töltöttségi szintjét.