Dinamikus vákuumrendszer

Melinda zumba órán a protézisével

Zseniálisan egyszerűElőnyök

Egyszerű használat

Az ortopédiai műszerészek könnyen beépítik a dinamikus vákuumrendszert a protézistokba. Ezt követően a páciens csupán felveszi a speciális linert, belelép a protézistokba, felgörgeti a csonkra a térdgumit és már is indulhat is.

Aktív vákuum

A folyamatos vákuumnak köszönhetően a protézis járás közben mindig biztosan csatlakozik a csonkhoz. Ez javítja a járás stabilitását, és a protézis viselője is magasabb fokú kontrollal rendelkezik a protézise felett.

Dinamikus működés

A vákuum dinamikusan igazodik a járás sebességéhez: erősebb lesz a szívóhatás, ha a páciens felgyorsítja lépteit. Ennek köszönhetően a protézis biztosabban rögzül, a csonk tokon belüli mozgása minimálisra csökken.

Kis méret

A rendszer tömege mindössze 210 g, magassága pedig 37 mm, ezáltal az ortopédiai műszerész által beépített dinamikus vákuumrendszer alig észrevehető.

Működési elv

Amint a páciens belelép a protézistokba, a liner és a tokba integrált mágneses pumpa összekapcsolódik. Az első lépés nyomáskülönbséget hoz létre a tok és a rendszer között és vákuum képződik. A levegő kipréselődik, ahogy a páciens ránehezedik. Néhány lépés megtétele után olyan mértékű vákuum keletkezik, amely igazodik a járás sebességéhez. A protézis tökéletesen illeszkedik a csonkhoz.

Letölthető anyagok

DVS rendszer

Termékinformáció