A linerekről

A linerek fontos szerepet játszanak a protézisviselők komfortérzetének megteremtésében. Kitöltik a tok és a csonk közötti helyet. Áthidalják a formai eltéréseket, puhán fogják körül a csonkot, ami így közvetlenül nem a kemény külső tokkal érintkezik. Más esetben megóvják a csonkot a tokban kialakult vákuumtól, vagy éppen megteremtik azokat a feltételeket, hogy egyáltalán vákuum alakulhasson ki.


Caleo linerek

Caleo

Caleo linert viselő felhasználó

Kopolimer alapanyag = puhaság ás rugalmasság

A Caleo linerek alapanyaga kopolimer. Ezek a puha és rugalmas linerek leginkább az érzékeny és száraz bőrű pácienseknek ajánlottak, mert orvosi fehérolaj tartalmuk hosszútávon ápolja a csonk érzékeny bőrét. Külső szövetborítással is rendelkeznek, ami magát a linert is hatékonyan védi. Használatuk zárszerkezetes és vákuumos rögzítési formáknál egyaránt javasolt.

Bővebb infó: ITT

Skeo linerek

Skeo

Skeo liner felhasználó

Szilikon alapanyag = tartósság és antibakteriális hatás

A Skeo linerek nemcsak strapabíróak, rendkívül jól tapadnak a bőrhöz és antibakteriális hatásúak. Különleges bevonatuk révén gátolja a baktériumok elszaporodását és kellemetlen szagok képződését. Kiválóan ellenállnak a mindennapi terhelésnek, érintésük kellemes, egésznapos komfortot biztosítanak. Tisztításuk könnyű. Használatuk elsősorban zárszerkezetes rögzítési formáknál javasolt.

Bővebb infó: ITT

Uneo linerek

Uneo

Uneo liner felhasználó

Poliuretán alapanyag = magas komfortérzet

Az Uneo linerek alapanyaga poliuretán. Kiválóan eloszlatják a terhelést a csonk teljes felszínén, szinte második bőrként viselkednek. Kiemelkedően magas komfortérzetet biztosítanak az alacsony és extrém magas aktivitású pácienseknek egyaránt. Különleges elaszticitási jellemzőkkel bírnak, bőrbarát tulajdonságokkal rendelkeznek. Változó falvastagságuk és anyaguk különösen alkalmas az érzékeny, csontos és/vagy varratos csonkok esetén. Használatuk leginkább vákuumos ellátásokhoz ajánlott.

Bővebb infó: ITT

Letölthető anyagok

Fókuszban a linerek

Röviden a liner alapanyagokról és függesztési rendszerekről