Taleo protézislábakTaleo protézisláb

Taleo – aktív felhasználóknak

A Taleo természetes és komfortos járást biztosít. A protézisláb sima átgördülést és hatékony energia felhasználást kínál a dinamikus járás során. Gyorsan alkalmazkodik a változó talajviszonyokhoz. Víz- és korrózióálló kialakítású: a piramis adapteren lévő vízelvezetők és a kozmetikai burkolat kialakítása meggátolja a folyadék felhalmozódását a protézisen belül.

Taleo Vertical Shock protézisláb

Taleo Vertical Shock – aktív felhasználóknak, akiknek különösen fontos a csonk tehermentesítése

A Taleo Vertical Shock valóban megkönnyíti a felhasználók mindennapjait, mert csökkenti a csonk felszínén keletkező terhelést. Oldalirányú elmozdulásra is képes lengéscsillapító moduljával szinte bármilyen talajviszonyon biztosítja a dinamikus járást. Az ép bokaízülethez hasonló természetes mozgás máshoz nem hasonlítható komfortot képes biztosítani.

Taleo Harmony protézisláb

Taleo Harmony – aktív felhasználóknak, akik a biztos tartást helyezik előtérbe

A Taleo Harmony kompakt formában képes biztosítani a karbonláb dinamikáját, a lengéscsillapítás komfortját és a vákuumrendszer biztonságát. A protézisláb adapterébe integrált vákuumrendszer egy dinamikus a páciens aktivitásához igazodó aktív függesztést kínál, drasztikusan csökkentve a bőr irritációt és jelentősen megnövelve a protézis irányíthatóságát.

Taleo Low Profile protézisláb

Taleo Low Profile – aktív felhasználóknak mérsékelt beépítési magassággal

A Taleo Low Profile alacsony rendszermagassága ellenére biztosítja a Taleo kiváló dinamikáját, a talajviszonyokhoz való gyors alkalmazkodását, akárcsak energia-visszaadó képességét. Ez a protézisláb ideális választás azoknak a felhasználóknak, akik a hosszú csonk ill. az alacsony testmagasság miatt eddig kénytelen voltak nélkülözni a karbon protézisláb által nyújtott előnyöket.

Taleo Side Flex protézisláb oldalnézetben

Taleo Side Flex – aktív felhasználóknak, akik értékelik a protézis kényelmét az egyenetlen felületeken is

Az innovatív technológiának köszönhetően a Taleo Side Flex nagy mozgásszabadságot kínál a mindennapi életben és biztonságos, teljes felületű érintkezést biztosít a talaj és a protézisláb között. A Taleo Side Flex oldalirányú igazodása csökkenti a térd vagy a protézistok belsejének oldalsó terhelését, amit gyakran irritálónak éreznek, és minimalizálhatja a kompenzáló mozgásokat.


Előnyök

Martin grillezéshez készülődik a kertben és taleo protézislábat visel

Sima átgördülés a dinamikus járásért

A Taleo protézisláb akadálytalanul gördül végig a sarok talajfogásától egészen az elrugaszkodás pillanatáig, ezért könnyű, kényelmes, holtponttól mentes járást biztosít. Még hirtelen irányváltoztatás vagy sebesség módosítás esetén is harmonikus marad a mozgás.

Cassie este egy bárban a Taleo Low Profile protézislábbal – akár egy hosszú nap végén.

Tárolt és újrahasznosított energia

Egész nap talpon kell lennie? Többé nem jelentenek problémát az aktív napok. A Taleo Low Profile protézisláb megfelelő mennyiségű energiát biztosít minden lépéshez. Így több ereje marad hosszabb távokat megtenni vagy nagyobb járássebességgel közlekedni.

Martin a Taleo protézislábbal felsétál a dombra.

Kényelmes járás egyenetlen talajon is

A Taleo protézisláb tökéletesen alkalmazkodik a változó terepviszonyokhoz. Könnyed, kényelmes járást biztosít az egyenetlen vagy laza talajon is – ideális választás bent a lakásban, kint a füves talajon, erdőben és köves ösvényen is!

Taleo Side Flex protézislábbal a vizes tevékenységek is megengedettek.

A sós víz sincs tiltólistán

Van úgy, hogy nem lehet elkerülni, hogy a protézislábat víz érje. A Taleo bírja a nedves környezetet, sem az édesvíz, sem a tengervíz nem jelentenek problémát. A piramis adapteren lévő vízelvezetők, valamint a talpon lévő nyílások gyorsan eltávolítják a vizet.

Martin Taleo protézislábat hord és mezítláb sétál a nappaliban.

Kényelmes járás mezítláb is

Szeret otthon mezítláb közlekedni a lakásban? Beltérben, kisebb távolságokra a Taleo karbonszálas protézisláb kényelmes megoldást jelent. A protézisláb cipő nélküli viseletét hosszútávon a sarokmagasság különbségéből adódó esetleges tartáshibák kialakulása miatt nem ajánljuk.

Cassie Taleo Low Profile protézislábat hord és a kutyájával sétál.

Természetes megjelenés

A különálló nagylábujj természetes megjelenést biztosít, ráadásul meleg időben akár szandál vagy strandpapucs viseletét is lehetővé teszi. Keskeny kialakításának köszönhetően az ortopédiai műszerész szakemberek igazán esztétikus ellátást készíthetnek.

Letölthető anyagok

1C50 Taleo

Termékinformáció

Taleo Low Profile

Termékinformáció

Taleo Vertical Shock

Termékinformáció