Meridium

Mechatronikus protézislábElőnyök

Lejtőre le, emelkedőre fel

Nem számít, hogy felfelé vagy lefelé halad, a Meridium alkalmazkodó-képességének köszönhetően már az első lépéstől megerőltetés nélkül veheti az akadályokat. Emelkedőn nagy biztonságot ad a protézisláb megnövelt mozgásterjedelme, míg lefelé kényelmesen haladhat a talajjal való gyors és harmonikus átgördülésnek köszönhetően.

Járás egyenetlen terepen

A Meridium minden lépésnél alkalmazkodik a talajhoz. Legyen macskakő, gyep vagy erdei ösvény, a valós idejű szabályozás és a talajjal való teljes érintkezés miatt különböző típusú talajokon is kiemelkedő a stabilitás.

Lépcsőn lefelé haladás

A Meridium lehetővé teszi, hogy a teljes lábát a lépcsőre helyezze, amikor lépcsőn lefelé halad. Ahelyett, hogy a láb megfelelő helyzete miatt kellene aggódnia, a környezetére figyelhet.

Stabil álló helyzet akárhol

A Meridium intuitív módon észleli, mikor használója nincs mozgásban, és biztonságos, stabil pozícióra van szüksége akár lejtőn vagy egyenetlen talajon is.

Tehermentesítés ülés közben

Ülés közben a Meridium leereszkedik a talajra, amitől természetesebb megjelenésűvé válik a láb helyzete, és segít a stabil ülőpozíció megtalálásában.

Automatikus sarokmagasság beállítás

Akár mezítláb, akár lapos talpú vagy magas sarkú cipőt szeretne felvenni, az automatikus sarokmagasság beállításnak köszönhetően gyorsan és könnyedén cserélheti cipőit.

Működés

1) A felhasználó lépéshosszának megfelelően a sarokra lépés pillanatában kerül beállításra az ellenállás, ami kényelmes átgördülést eredményez.

2) Az egyedi ellenállás alapján a láb mozgási sebessége minden lépésnél azonnal alkalmazkodik a járás körülményeihez.

3) A nagy mozgásterjedelemnek és az átgördülés alatti valós idejű szabályozásnak köszönhetően ideális ideig érintkezik teljes felületen a talajjal. Ez a lehető legnagyobb stabilitás elérése érdekében történik.

4) A lábujj kialakítás olyan érintkezési felületet biztosít, amely garantálja a nyomás egyenletes eloszlását a láb elülső részén átgördülés során. A Meridium négy tengelye gördülékeny járást és természetes járásmintát biztosít.

5) Amikor a láb elrugaszkodik a talajról, az előláb megemelt helyzetben marad a lendítés során, lecsökkentve a megbotlás veszélyét.

Vezérlés

Cockpit alkalmazás – Intelligens vezérlés mobil alkalmazás segítségével

A Meridium automatikusan alkalmazkodik a különböző helyzetekhez. Az Android rendszerű eszközökhöz készült, kényelmesen használható Cockpit alkalmazás segítségével könnyedén változtathat a Meridium bizonyos beállításain okostelefonról. Az alkalmazás segítségével megváltoztathatja például a sarokmagasságot, vagy választhat az előre beállított működési módok (pl.: kerékpározás, síelés) közül. Az alkalmazás egyben kiegészítő információkat is megjelenít, például a mechatronikus protézisláb akkumulátorának töltöttségi szintjét.