Kenevo protézisrendszer


Előnyök

Biztonságos leülés - Kenevo

Biztonságos leülés

A Kenevo automatikusan érzékeli, ha a felhasználó le szeretne ülni, és ehhez megfelelő alátámasztást nyújt. A mozdulat végig kontrollált marad, mert a térdízület is lassan hajlik be. Ez a funkció biztonságossá teszi a protézist. Leülés közben a páciens a kezével a székre vagy a botjára támaszkodhat.

Biztonságos felállás - Kenevo

Biztonságos felállás

Felállás közben testsúlyát ráhelyezheti a Kenevo protézisre. Ha közben egy pillanatra meg kell pihennie, az sem jelent problémát – a rendszer azonnal reagál, és a térd hajlított állapotában is megengedi a mozdulatsor megszakítását. Ez a funkció az egyensúlyt és a stabilitást szolgálja.

Stabil állás funkció

A kiválasztott aktivitási módtól függetlenül a Kenevo a lehető legbiztonságosabb állást teszi lehetővé. „A” és „B” aktivitási módokban a zárt állásfázis garantálja a biztonságot. A dinamikusabb „C” aktivitási módban a stabil állást az intuitív állásfunkció biztosítja, akár hajlított térddel is.

Maximális biztonságban Kenevo-val

Maximális biztonság

A botlásgátló funkciónak köszönhetően a Kenevo érzékeli, ha használója megbotlik és fennáll az elesés veszélye. Ilyenkor azonnal átvált nagy ellenállású hajlítási módba, fokozatosan lassítva a mozdulatot.

Intuitív szobakerékpár funkció az új Kenevo-n

Intuitív szobakerékpár funkció

Ezzel a funkcióval egyszerűen fejlesztheti az állóképességét és élvezheti a mozgás örömét. A Kenevo automatikusan átvált kerékpáros módba, mert szenzorai érzékelik a kerékpározásra jellemző mozdulatsort.

Cockpit Kenevo

Okostelefonos alkalmazás

Bizonyos funkciók változtatására lehetőség van az applikáción keresztül is. Továbbá alapvető információkat tudhatunk meg a térdízületről, mint a napi lépésszám vagy a térdízület töltöttségi szintje.

Támogatott lejtőn járás Kenevo-val

Könnyedén a lejtőn

A Kenevo új funkciója intuitív támogatást biztosít lejtőn való közlekedés során. Még több stabilitást és támaszt nyújt felhasználójának kültéren és beltéren egyaránt.

Kerekesszékes funkció

A Kenevo a kerekesszékben történő ülést is segíti. Egy kézmozdulattal rögzíthető az enyhén hajlított pozíció. Ezzel megakadályozza, hogy a protézis menet közben beakadjon a talajba.

Kenevo habkozmetika

További előnyök

Az új Kenevo-nál már kompromisszumok nélkül használható az opcionálisan kérhető habkozmetikai borítás. A térdízület az új USB töltő adapterrel bárhol, bármikor tölthető.

Aktivitási módok

A Kenevo háromféle aktivitási móddal rendelkezik, amely tökéletesen alkalmazkodó-képessé teszi a protézist, képes követni használója igényeit és fejlődési képességét, például a rehabilitáció során. A megfelelő aktivitási módot minden esetben az ortopédiai műszerész állítja be.

„A” mód: Rögzített mód

„A” módban a térdízület rögzített helyzetű és nem indít lengésfázist. Ilyenkor a Kenevo maximális biztonságot nyújt, és nem engedi a váratlan mozdulatokat.

A rögzített mód azoknak a pácienseknek megfelelő, akik csupán kismértékben tudják kontrollálni végtagjukat, rendszerint csak rövid távolságokat tesznek meg, és többnyire ülnek.

„B” mód: Félig rögzített mód, hajlítás nélkül az állásfázisban

„B” módban az ízület rögzített a teljes állásfázis során. A rögzítés akkor old ki, amikor a páciens elindítja a végtag lendítőmozdulatát a lengésfázishoz. Ez nagyrészt független a járásmódtól, továbbá attól is, hogy használ-e egyéb járássegítőket. A Kenevo mindig a megfelelő időben indítja el a lengésfázist.

Ez az aktivitási mód főként olyankor hasznos, ha a páciens közepes mértékben képes kontrollálni a végtagját, vagy rövid távon, lassan gyalogol.

„B+” mód: Félig rögzített mód, hajlítással az állásfázisban

Ez a mód a „B” módhoz hasonló azzal a kiegészítéssel, hogy a sarok leérkezésekor akár 10 fokos hajlítás történik állásfázisban. Kevésbé műszaki nyelven megfogalmazva azt jelenti, hogy ebben a módban enyhe lejtőn is járhat. Amint a sarok talajt ér, a térd enyhén meghajlik. Ennek köszönhetően a mozdulat természetesebbnek hat.

Ez az aktivitási mód akkor megfelelő, ha a páciens már annyira magabiztos a protézis használatában, hogy képes a hajlítással végzett állásfázissal való járásra.

„C” mód: Yielding mód

Yielding módban természetesebb járás érhető el anélkül, hogy csökkenne a biztonság. A többi aktivitási móddal összehasonlítva „C” módban az állásfázis nem rögzített, hanem erősen csillapított. Ezáltal a protézis nemcsak vízszintes talajon, hanem lejtőn és lépcsőn is segíti a járást. A lengésfázis korábban is indítható, ami dinamikusabb mozdulatokat eredményez.

A „C” aktivitási mód akkor választható, ha a páciens legalább közepes mértékben tudja kontrollálni a végtagját, képes végrehajtani különféle mindennapi teendőket, és hosszabb sétákra is képes.

Letölthető anyagok

Kenevo

Termékinformáció pácienseknek

Korai rehabilitáció Kenevo térdízülettel

Tájékoztató anyag

Korai rehabilitációs program

A mobilitás visszaszerzése

A korai rehabilitációs program egy ellátási protokoll combamputált páciensek számára, melyben a felhasználó rendelkezésére áll egy mikroprocesszor vezérelt térdízület és egy speciális tokrendszer - a Varos tok a hozzátartozó egyedi linerrel. A páciensek ezekkel a korszerű eszközökkel tanulják meg a járást és a hétköznapi protézissel való tevékenységeket.

Csapatmunka

A páciens, a szakorvos, a gyógytornász és az ortopédiai műszerész alkotta rehabilitációs team feladata, hogy biztosítsa az optimális ellátás létrejöttét, a protézis viselésére való felkészítéstől az eszköz mindennapi használatának elsajátításáig.

Eperjesi László, páciens

A páciens

"Az első találkozásnál már egy komplett protézist kaptam az Ottobock munkatársától, amit el is kezdtem használni. Két hét múlva megtettem az első lépéseket mankó nélkül és azóta egyre jobban megy. És úgy érzem, hogy visszatértünk a régi kerékvágásba."

Eperjesi László, páciens

Dr. Óváry Attila mozgásszervi, rehabilitációs szakorvos

A szakorvos

"László (a páciens) egy pontosan adaptálható eszközt kapott, amelyet a testsémájába rögtön be tudott építeni, ezzel az autóvezetés, kültéri közlekedés, lépcsőn való közlekedés megoldhatóvá vált. A mindennapi életét és a vállalkozását ngyon rövid időn belül folytatni tudta."

Dr. Óváry Attila mozgásszervi, rehabilitációs szakorvos

Kaposvári Anita, gyógytornász

A gyógytornász

"Gyógytornászként fontosnak tartom, hogy a páciens ne csak bennem és a szakmai tudásomban bízzon meg, hanem abban az eszközben is, amit közösen használunk. Ha megvan ez a bizalom, hamarabb kialakul a biztonságérzet a felhasználóban, ezáltal az önbizalma is nő. Így a posztoperatív rehabilitáció sokkal gyorsabbá, dinamikusabbá tud válni."

Kaposvári Anita, gyógytornász

Csollák-Farkas Zoltán

Az ortopédiai műszerész

"A páciens sokkal gyorsabban képes visszanyerni az aktivitását, nem kell várnia arra, hogy protézistokot cserél műszerész. Csupán két kattintás a számítógépen illetve egy apró rövid mozdulat a tokon és máris követni tudtam az aktivitásban és a csonk állapotában bekövetkező változásokat a páciensnél.

Csollák-Farkas Zoltán, ortopédiai műszerész


Rehabilitáció & Ellátás

A személyes tapasztalatszerzés érdekében vlamennyi a programban használt termék kipróbálására lehetőséget biztosítunk. A partner ortopédtechniaki műhelyeken keresztül az ország számos rehabilitációs osztályán elérhető a program. Tekintsék meg rövid videónkat erre a linkre kattintva.

Kapcsolat & Támogatás

Kérjenek konzultációs időpontot munkatársainktól, hogy részletes tájékoztatást kapjanak az ellátási és finanszírozási lehetőségekről, a terápiás és rehabilitációs folyamatról. Írjanak nekünk vagy hívjanak a 06 1 451 1020 telefonszámon.