Harmony rendszer

Sziklamászás Harmony rendszerrel
Beépített Harmony P4 vákuumrendszer

Biztonságos rögzítés

A Harmony protézistokrendszer aktív vákuum segítségével rögzíti a protézist a csonkhoz, mind lábszár-, mind combamputáción átesett pácienseknél. A vákuumrendszerek a megbízható csatlakozás érdekében eltávolítják a levegőt a liner és a protézistok közül. A Harmony - a többi aktív vákuumrendszerhez hasonlóan - ezt egy mechanikus vagy elektromos pumpa segítségével éri el.

A csonk és a protézis közötti kiemelkedő tapadás biztonságos protézisviselést tesz lehetővé. A protézis stabilitása és jó irányíthatósága segíti a felhasználókat az aktív életvitelben. Mindezen túl a Harmony rendszer hozzájárul a csonk állapotának stabilizálásához, a krónikus sebek gyógyulásához. Sok esetben csökkenteni tudja a kisebb térfogat ingadozásokat, és elősegíti a csonk megfelelő illeszkedését a protézistokba, jelentősen csökkentve ezzel a fájdalmas nyomáspontok és a bőrirritáció kialakulásának kockázatát.


Harmony P4 (HD) termékfotó

Harmony P4

 • A „Double-stroke” technológiának köszönhetően néhány lépés alatt képes erős vákuum létrehozására – két-kamrás kialakítás: állásfázisban és lengésfázisban is vákuumot képez
 • Kompakt méret, kisebb, mint az előző generációs mechanikus Harmony pumpák
 • A HD verzió 150 kg testsúlyig használható

Harmony P4 (HD) moduláris pumpa termékfotó

Harmony P4 moduláris pumpa

 • A „Double-stroke” technológiának köszönhetően néhány lépés alatt képes erős vákuum létrehozására – két-kamrás kialakítás: állásfázisban és lengésfázisban is vákuumot képez
 • Alkalmas a moduláris integrációra, amivel páciensek szélesebb köre elláthatóvá válik
 • Akár kerettokos ellátás is megvalósítható, ami nagyobb komfortot biztosít a pácienseknek
 • A HD verzió 150 kg testsúlyig használható

Harmony E2.elektromos pumpa termékfotó

Harmony E2 – elektromos pumpa

 • • Különösen alkalmas azon felhasználók számára, akik sokat ülnek, például irodai munkát végeznek
 • Felálláskor nincs szükség egyetlen lépés megtételére sem a vákuum eléréséhez
 • A rendszer állandó vákuumot tart fenn, ülés közben is
 • A vákuum erőssége állítható, akár ki is kapcsolható
 • Combamputált, illetve rövid csonkkal rendelkező páciensek számára is megfelelő, liner alkalmazása minden esetben szükséges
 • A pumpa működése csendes, diszkrét viseletet jelent


Előnyök

John számára túrázáshoz is tökéletes megoldás

Mindig tart

A Harmony rendszer biztonságosan rögzíti a protézist. A csonk, a liner és a protézistok egy egységet képez, és a teljes felületen történő érintkezésnek köszönhetően jobban irányítható a protézis. A protézisláb sarokra érése és átgördülése jobban érzékelhető, a járás biztonságosabbá és irányítottabbá válik.

Steve felveszi a protézisét, a Harmony P4 vákuumrendszert a linerrel és a ProFlex Plustérdgumival

Térfogat szabályozás

A csonk körmérete bizonyítottan változik a nap folyamán. A Harmony rendszer megakadályozza ezeket a térfogat ingadozásokat, és folyamatosan fenntartja a protézis megfelelő illeszkedését.

A Harmony elnyeli a talaj reakciós és torziós irányú erőket is

Beépített rezgéscsillapítás

A mechanikus Harmony pumpánál a funkcionális gyűrű minden egyes lépésnél gondoskodik a kényelmes rezgéscsillapításról. A rendszer nem akadályozza járás közben a természetes elfordulást, ugyanakkor jelentősen mértékben csillapítja a csonkra ható erőket.

GYIK

 • Miben különböznek az aktív és a passzív vákuumrendszerek?

  Az aktív rendszerek aktív módon, egy mechanikus vagy elektromos pumpa segítségével csökkentik a liner és a protézistok közti levegő mennyiségét, megnövelt vákuumot hozva így létre, amely a mozgás minden fázisában hatékony tapadást biztosít. A passzív rendszerek ezzel szemben egy egyutas szelep segítségével engedik ki a felesleges levegőt. Az aktív rendszerek által létrehozott vákuum a lépés minden szakaszában fennáll. Mindkét rendszer jó protézis-irányíthatóságot biztosít és akár mérsékelt akár magas aktivitású pácienseknek is ajánlott.

 • Hogyan válasszam ki a számomra legmegfelelőbb rendszert/tok megoldást?

  Ezen az oldalon információkat szolgáltatunk a különféle rendszerek biztosította előnyökről. A megfelelő ellátás kiválasztásához mindenképpen konzultáljon ortopédiai műszerészével. Az ideális megoldáshoz számos tényezőt kell figyelembe venni, mint például az amputációs szint, a csonk állapota, az életkörülmények, mennyire aktív életmódot folytat, és a személyes elvárások a protézissel szemben.

 • Cégünk többféle mechanikus pumpát kínál. Miben térnek el egymástól?

  A DVS és a Harmony P4 mechanikus pumpák ugyanazon elv alapján működnek. A Harmony erősebb vákuumot képez. Az ortopédiai műszerészek különböző szempontok, például a csonk állapota, hossza illetve a felhasználó aktivitási szintje alapján javasolják egyik vagy másik modellt.

 • Hogyan működnek a mechanikus pumpák a mindennapokban?

  A mechanikus pumpákat, például a Harmony P4-et és a DVS-t is, a járás hozza működésbe. A pumpa minden egyes lépéssel levegőt présel ki a protézistokból. A Harmony kialakításának köszönhetően sarokérintéskor tompító hatást fejtenek ki, elnyelik a talaj reakciós és torziós irányú erőket. A mechanikus pumpák ennek megfelelően magasabb komfortérzetet jelentenek az aktív felhasználóknak.

 • Hogyan működnek az elektromos pumpák a mindennapokban?

  A Harmony E2 pumpát egy halk elektromos motor működteti, amely egy előre beállított értékű vákuumot hoz létre. A pumpa folyamatos vákuumot biztosít, például ülés közben is. Egy kapcsoló segítségével a felhasználó állíthatja be, mennyire erős vákuumot szeretne létrehozni, akár ki is kapcsolhatja. Az elektromos pumpák akkumulátorral működnek, amelyeket tölteni kell. A rendszer akkor is megőrzi a vákuumot, ha töltés céljából leválasztják a pumpát.

Letölthető anyagok

Harmony P4

Termékinformáció