Genium X3 - Bionikus vízálló protézisrendszer

Genium X3 – explore new horizons

Éljen teljes életet!
Előnyök

vízálló protézisrendszer

Vízállóság

A Genium X3 protézisrendszerrel akár édes vagy sós vízben is úszhat zuhanyozhat,: az ízület érzékeny szenzorainak és elektronikájának védelméről csúcsminőségű anyagok és bevonatok (pl. titán, kemény eloxált alumínium, rozsdamentes acél), valamint innovatív, egyedi alkatrészek gondoskodnak. A Genium X3 protézisrendszer vízálló és ellenáll a korróziónak.

sportolás Genium X3 protézisrendszerrel

Sporttevékenységek

Fogja fel sportként a mindennapokat! A protézis futó funkcióját – amely teljesen egyedi a protetikában - kifejezetten sportoláshoz tervezték, a protézis működése ebben az üzemmódban a természetes modellen alapuló futási mintához igazodik. A rendszer figyelembe veszi például, hogy futás közben nagyobb hajlításiszög szükséges a térdízületnél.

inden szituációra felkészülve

Mindennapokra tervezve

A legújabb technológiai megoldásoknak és vívmányoknak köszönhetően a Genium X3 intelligens módon reagál a legkülönfélébb hétköznapi helyzetekre, legyen szó lassú vagy gyors sétáról, váltott lábú lépcsőzésről, akadályokon való áthaladásról, hátrafelé járásról. A rendszer még a felhasználó eltérő cipő- és az ruhaviseleteihez is igazodik.

Cockpit applikáció

Intelligens szabályozás Cockpit alkalmazáson keresztül

Android eszközökre készült új Cockpit alkalmazás segítségével egyszerűen tudja beállítani a térdízületet, engedélyezni és módosítani funkciókat, mint például az ülő funkció. Az alkalmazás további információkat is megjelenít, például az akkumulátor töltöttségi szintjét. Opcionális kiegészítőként természetesen távirányító is rendelkezésre áll.

Genium X3 + Triton

Ideális karbon protézislábbal kombinálva

A Triton protézislábak tökéletes választást jelentenek az aktív protézisviselők számára. Egyedülálló dinamikájuk és rugalmasságuk kiemelkedően támogatja a mobilitást a hétköznapokban és a szabadidős tevékenységek során. A rendkívül masszív Triton Heavy Duty protézisláb nagy terhelhetőségű, valamint vízálló és ellenáll a korróziónak is.

Genium X3 protektor

Robosztus és trendi protektorral

Ütések, környezeti hatások, mindennapi kopás – a hétköznapok során számtalan erőhatással szemben kell védelmet biztosítani a térdízület számára. Ennek a változatos igénybevételnek a Genium X3 poliuretán anyagból készült protektorai könnyedén ellenállnak. Két modern és esztétikus kialakítás közül lehet választani.

Technológia

OPG with the Genium X3

A járás kényelmes és hatékony módját a természetes, fiziológiás járáskép mutatja – legyen szó kényelmes városi sétáról vagy futásról a busz után. A Genium X3 pontosan ennek a mintának az egyes szakaszait másolja – majdnem tökéletesen, a talaj minőségétől és a járás sebességétől függetlenül. A technológiát „optimalizált fiziológiás járásmintának” (Optimised Physiological Gait, OPG) nevezzük. Ez a megoldás ellazítja a test teljes vázizomrendszerét, növeli a kényelmet, valamint teljesen új mozgási szabadságot biztosít a protézisviselőknek.


(1) Előhajlítás

A térdízület hajlított helyzetben van, amikor a sarok a földre érkezik, ugyanúgy, ahogy a természetes járás során. Ezt az elektronika automatikusan vezérli. A felhasználóknak kevesebb erőre van szüksége a lépés indításához, mivel a protézisláb gyorsabban érintkezik teljes felületén a talajjal.

(2) Adaptív vezérlés

A protézisláb és a talaj közti teljes felületű érintkezés során a rendszer intelligensen, vagyis a protézisre ható erőktől függően szabályozza a térd hajlítását. Biztonságosan járhat hegyekben, egyenetlen terepen és lejtőn, kevésbé kell figyelnie a protézisre, és ösztönösen tudja használni. A flexiós csillapítás csökkenti az ízületekre ható erőket, a kompenzáló mozgásokat, így minimalizálja a későbbi ortopédiai problémákat is.

(3) Dinamikus stabilitásvezérlés

Ez a szabadalmaztatott módszer hivatott az összes mozgási szituáció megfigyelésére. A rendszer hat különböző paramétert rögzít folyamatosan annak érdekében, hogy meghatározza az optimális átváltási pontot az állás- és lengésfázis között. Így a protézis mindig az adott szituációnak megfelelően működik, figyelembe véve a felhasználó és környezete folyamatosan változó adottságait. Ez szavatolja a nagyobb biztonságot a protézisviselő számára hátrafelé járáskor vagy hosszantartó állás során.

(4) Adaptív lengésfázis-vezérlés

Genium protézisrendszerrel való járás megközelíti a természetes járásképet. Az alsó lábszár mozgása és a térdízület hajlításának mértéke teljes összhangban van a járás pillanatnyi helyzetével. Minimálisra csökken a botlás és elesés veszélye. A lengésfázis elegendő távolságot biztosít a talajtól még lejtőn is. A lépésváltozatok száma korlátlan, legyen szó akár rövid, akár hosszú lépésekről, akár lassú, gyors vagy szabálytalan járássebességről. A rendszer még a megfelelő cipőtalphoz és ruházathoz is intelligensen alkalmazkodik.

Járástechnikai tréning

A protézis pontosan annyira jó, amennyire a felhasználó ki tudja használni a benne rejlő képességeket. A Genium X3 innovatív térdízület, amely számos új funkcióval rendelkezik. Ezeket a funkciókat meg kell tanulni és nap mint nap gyakorolni kell az ösztönös és természetes használat érdekében.

A Genium X3 járástréninggel az Ottobock kialakított egy olyan oktatóprogramot, amely részletes instrukciókkal látja el a gyógytornászokat, műszerészeket és felhasználókat a hatékony protézishasználat érdekében. A programot rövid, érthető videók illusztrálják. A tréning alapja többek között a hátrafelé járás, lépcsőzés lefelé, akadályok átlépése, a Genium X3 állófunkciója, az ülés Genium X3 protézissel, lépcsőzés felfelé váltott lépésekkel és még sok egyéb. Számos gyakorlatot választottunk, hogy növeljük a felhasználók biztonságérzetét és bizalmát a Genium X3 használatában a kezdetektől fogva.

Letölthető anyagok

Genium X3

Termékinformáció