C-Leg 4: mikroprocesszor vezérelt protézisrendszer

Bízz a következő lépésbenElőnyök

Boldogan táncoló pár, a nő C-Leg protézist használ.

A mozgás valódi szabadsága

A C-Leg protézis-rendszer új, szabadalmaztatott megoldásának köszönhetően a felhasználók mozgása lényegesen magabiztosabb – különösen szembetűnő a változás egyenetlen talajon, például homokon, füvön vagy kavicson. A járássebesség változásakor a protézis gyorsabban alkalmazkodik a felhasználó járásmódjához. A fejlett technológiának köszönhetően a páciensek számára rövid idő alatt elsajátítható a protézis használata.

Egy C-Leg használó lány vezeti a lovát a lovardában.

Nagyobb mobilitás

Gördülékeny mozdulatok késlekedés nélkül – a protézis-rendszer valós időben reagál a mindennapokban felmerülő legkülönfélébb helyzetekre. A C-Leg protézis vezérlése valós időben történik, legyen szó vízszintes talajról, lépcsőről, lejtőről vagy egyenetlen talajviszonyokról. Ez simább és megbízhatóbb mozgást eredményez, és a felhasználónak több energiája marad az élet igazán fontos dolgaira.

Egy C-Leg protézist viselő férfi áll kissé behajlított térddel.

Egyénileg választható állófunkció

A térdízület egy diszkrét mozdulattal pihentető pozícióba (enyhén hajlított térddel), stabil állásba kapcsolható. Ez különösen kényelmes, amikor a felhasználó lejtőn vagy egyenetlen felületen tartózkodik. Az intuitív állófunkció a C-Leg egyik új funkciója, melyet az ortopédiai műszerész tud beállítani, növelve ezzel is a felhasználó biztonságát. Az ízület érzékeli a felhasználó mozgásából, hogy mikor van szüksége állás közben stabil alátámasztásra.

Fiatal pár sétál az erdőben,a lány C-Leg protézist visel.

Tökéletesített botlásgátló technológia

TA C-Leg protézis-rendszer a mindennapi helyzetekben mindig a felhasználó biztonságát helyezi az előtérbe. Számos kutatás bizonyította, hogy a C-Leg a forgalomban lévő egyik legmegbízhatóbb lábprotézis. Ha a felhasználó bizalma nő a protézis irányába, több figyelmet tud szentelni környezetére. A C-Leg botlásgátló funkcióját most továbbfejlesztették: Minden eddiginél pontosabb, és még nagyobb stabilitást nyújt.

C-Leg felhasználó lány lovagol.

Kényelmes ülés

Az újdonságok közé tartozik az automatikus ülő funkció is. Segít pihentető testhelyzetet felvenni leülést követően azáltal, hogy az ízület szabadon tud mozogni.

Az Ottobock Cockpit alkalmazása okostelefonon.

Intelligens vezérlés mobil alkalmazás segítségével

Az Android rendszerű okostelefonon futó Cockpit alkalmazással mostantól lehetővé válik, hogy a felhasználó közvetlenül beállítsa a C-Leg protézist, továbbá ellenőrizze például az akkumulátor töltöttségi szintjét. A C-Leg beépített Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az alkalmazással.

A C-Leg felhasználó apuka lefelé jön a lépcsőn, miközben fia a kerti slaggal tréfából vízzel spricceli.

Esőben és napsütésben

A C-Leg protézis időjárásálló kialakítású, így védett a felfröccsenő víz ellen. Ennek köszönhetően egy nyári zápor séta közben már nem jelenthet problémát.

Egy C-Leg felhasználó férfi enyhén behajlított térddel.

Védelem és dizájn: C-Leg protector

A C-Leg protector megvédi a protézisrendszert a környezeti hatásoktól, valamint a mindennapi használatból adódó kopástól. Praktikus okokból a védőborítás több részből áll és a védő funkción túl esztétikai formát is biztosít a lábnak a ruházat alatt.

Funkcionális kozmetika C-Leg térdízülethez

Funkcionális kozmetika

A funkcionális kozmetika lehetővé teszi a láb természetes megjelenését és védelmet is nyújt a protézis számára. Bővebb információért érdeklődjön ortopédiai műszerészénél vagy kattintson az alábbi linkre: Funkcionális kozmetika.

Műszaki információ

Intelligens rendszer

A C-Leg technológia a protézisrendszer intelligens vezérlésével segíti a combamputált pácienseket, és valós időben alkalmazkodik a járásmódjukhoz. Egy szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a giroszkóppal és más szenzorokkal kiegészített rendszer lelke valós időben rögzíti az adatokat, és azonosítja, hogy éppen milyen felületen van a felhasználó, például vízszintes talajon, lépcsőn, lejtőn jár, vagy egyenetlen talajon halad. Ez teszi a C-Leg protézist a forgalomban lévő egyik legmegbízhatóbb lábprotézissé. A protézis alkalmazkodóképességének köszönhetően a felhasználó kisebb akadályokat is képes leküzdeni, problémás felületeken is tud járni, és érzékelve a járás irányát, a hátrafelé járás során is maximális stabilitást biztosít.

Letölthető anyagok

C-Leg4

Termékinformáció pácienseknek

USB töltő adapter

Termékinformáció