Unilaterális térd-boka-láb ortézisElőnyök

Kényelmes viselet

A kétoldali térd- és bokaízület helyett lehetőség van arra, hogy max. 110 kg-os testsúlyig a páciens mindössze egyoldali felépítésű járógépet viseljen. Ez azt jelenti, hogy a járógép elkészítése során csak az egyik oldalra kerül beépítésre boka- és/vagy térdízület.

Könnyű és stabil

Az egyoldali felépítés könnyebb súlyt eredményez és az ízület rendelhető titánötvözet kivitelben is, amely még könnyebb és erősebb felépítést tesz lehetővé. A titán alapanyag lehetővé teszi a szerkezetileg kisebb alkatrészek használatát.

Mindig a megfelelő méret

Az unilaterális ízületrendszer többféle méretben is elérhető. Kifejezetten gyermekek számára készült méretek is rendelhetők. A megfelelő méretet minden esetben az ortopédiai műszerész választja ki.

Funkcionalitás

Páciens a terápiás biciklin

Az unilaterális ízületrendszer egy speciális rögzítéssel ellátott, zárható térdízületből és egy multifunkciós bokaízületből áll. Amikor a térdízület tartósan zárt állapotban van, zárókarral vagy kábel segítségével könnyedén kioldható. Térdnyújtás esetén az ízület automatikusan rögzül, ismét zárt állapotba kerül.

Az unilaterális zületrendszer mozgástartománya

A bokaízület a láb felfelé és lefelé irányuló mozgását segíti, és lehetővé teszi, hogy az ortopédiai műszerész az egyedi igényeknek megfelelően állítsa be az ízületet, kihasználva az eszköz kombinációs lehetőségeit, valamint a mozgástartomány beállítható korlátozását, maximum 20 fokig.

Letölthető anyagok

Nexgear Tango és Unilaterális ízületek

Infóanyag