Sarok-tehermentesítő ortézis, tervező: dr. Settner/CPO Münch

CPO Münch during a patient fitting with the heel relief orthosis


Előnyök

Ellátás sarok-tehermentesítő ortézissel

Önállóság a mindennapokban

Miután az ortopédiai műszerész az ortézist az egyedi igényeknek megfelelően kialakította a páciens teljes testsúlyával ránehezedhet a lábára, nem lesz szüksége további segédeszközre. A rehabilitáció teljes időtartama várhatóan akár 12 hétre rövidülhet.

Tehermentesített sarok az enyhébb panaszokért

Tehermentesíti a sarkat, amely nagyjából 1 cm-re a talprész felett foglal helyet. Ez a tehermentesítésen túl korai mozgásképességet és kedvező gyógyulási folyamatot is eredményez.

Optimális utókezelés rehabilitációs programmal

A Német Ortopédiai és Baleseti Sebészeti Társaság a sarok-tehermentesítő ortézis használatát javasolja a sarokcsonttörések utókezeléséhez.

Segíti a gyógyulást

A sarokrész párnázata elősegíti a csont gyógyulását. A talppárna és a nyomópárnák révén növelhető a sarokkal való érintkezés mértéke, ezzel biztosítva a terhelés fokozatos növelését.

Bevált eszköz – 1998 óta

A sarok-tehermentesítő ortézist több mint 20 éve használják igazoltan eredményesen a sarokcsonti törések kezelésében. A siker az egyedi kialakításon és a tudományosan megalapozott rehabilitációs protokollon alapul.

Természetes járásminta

Az ortézis közel természetes átgördülést tesz lehetővé, kényelmesebbé téve a járást. Ezzel működésbe hozza az izompumpákat, segít megelőzni az izomsorvadást, és csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét.

Indikáció

  • Egy és kétoldali sarokcsont törések, tekintet nélkül a törés típusára és a primer kezelési módszerre (sebészet/konzerválás)
  • Az alsó bokaízület műtéti merevítése