Omo Neurexa Plus funkcionális vállrögzítő ortézis

Vállstabilizálás stroke után



Előnyök

O mo Neurexa Plus fájdalomcsillapítás

Fájdalomcsillapítás

Az Omo Neurexa Plus érezhető megkönnyebbülést eredményez, és csillapítja a vállízület kóros helyzetéből adódó fájdalmat. Azáltal, hogy jobb pozícióba helyezi a vállat, az ortézis megszünteti a panaszokat kiváltó okokat. Használatával lehetővé válik a vállöv fiziológiás és fájdalommentes mozgása.

Omo Neurexa Plus rehabilitáció

A rehabilitáció korai szakaszától

Minél korábban kezdődik a rehabilitáció, annál sikeresebb lehet. Az Omo Neurexa Plus biztonságosan stabilizálja a vállat, így teljes mértékben a mozgást és járást fejlesztő gyakorlatokra fordítható a figyelem. A helytelen mozgásminták beidegződése helyett a lehető leghamarabb megkezdhető a rehabilitáció.

Omo Neurexa Plus javítja a testtartást

A testtartás javítása

Az Omo Neurexa Plus a megfelelő pozícióba helyezi a vállat, így az egész testtartás javul. Ez kedvezően hat a járására, amely ismét természetesebb és egyenletesebb lesz. Elkerülhető a féloldali túlzott izommunka, illetve az idegek és szalagok túlzott nyújtása, amely egy idő után olyan fájdalmat okozna, amelyet nem a váll sérülése váltott ki.

Omo Neurexa Plus kényelmes viselet

Kényelmes viselet

Az Omo Neurexa Plus puha anyagból készül, amely akár mosógépben 40 °C-on is tisztítható. Az ortézis kialakítása megakadályozza a bőr irritációját, kisebesedést. Egész napos viselet során az izzadás elkerülése is fontos szempont. Ezért készül az Omo Neurexa Plus hőmérséklet-szabályozó anyagból, amely optimális bőrklímát biztosít. Szilikonszalag akadályozza meg az ortézis elmozdulását. Kényelmes viselet

Omo Neurexa Plus egykezes felvétel

Egyszerű használat

Különböző színekkel jelölt patentek segítik az ortézis helyes módon történő felvételét. Ráadásul az Omo Neurexa Plus teljesen kinyitható. Gyógytornásza vagy ortopédiai műszerésze tudja beállítani az ortézist a felhasználó szükségletei szerint. A helyes alkalmazást körültekintően elmagyarázzák családtagjainak és az ápoló személyzetnek is, hogy szükség esetén segíteni tudjanak az ortézis használatában.

Működési elv

A termék kifejlesztése orvosokkal és gyógytornászokkal szoros együttműködésben történt, használata elsősorban stroke-on átesett páciensek számára ajánlott. Megkönnyíti az aktív rehabilitációt anélkül, hogy korlátozná a kar szabad mozgását.

Az Omo Neurexa Plust speciálisan olyan páciensek számára találták ki, akik neurológiai betegségek következtében vállfájdalmakban, részleges vállficamban szenvednek. Hemiplégiás betegeknél sűrűn előfordulhat vállfájdalom és diszfunkció. Az Omo Neurexa megfelelő pozícióba helyezi vissza a csontot, ezáltal megszünteti a fájdalom okát. A fájdalom megszűnésével elkezdődhet a diagnózison alapuló funkcionális rehabilitáció.

Az Omo Neurexa Plus két részből áll: egy váll- és egy alkar-mandzsettából, amelyek 2 pánt segítségével kapcsolódnak egymáshoz. Az Omo Neurexa Plus megfelelően pozícionálja a vállízületet, ami előfeltétele a vállöv fiziológiás és fájdalommentes mozgásának. Az ortézis stabilizálja a kart nyújtott és enyhén kirotált pozícióban, ami megakadályozza a tipikus spasztikus tartásminta kialakulását. A csomag részét képezi – a tépőzár segítségével könnyedén a vállortézis belső részéhez rögzíthető - izomstimuláló párna.

Letölthető anyagok

Omo Neurexa

Funkcionális vállrögzítő ortézis