Genu Arexa stabilizáló térdortézisElőnyök

Fokozott biztonság a műtét után

Az egészségügyi szakemberek tapasztalatai és a felhasználók visszajelzése alapján tudjuk, hogy egy olyan térdmerevítő, mint a Genu Arexa, segít tehermentesíteni, stabilizálni a sérült térdet a műtét után, megóvja a nem kívánt mozdulatoktól. A felhasználóknak segít, hogy gyorsan visszanyerjék magabiztosságukat, képes csökkenteni a fájdalmukat és javítja a térdízület funkcióit.

Kényelmes viselet

A térdmerevítő műanyag merevítő pántjai automatikusan felveszik a láb formáját már az első viselet alkalmával. A puha, kimosható párnázat rendkívüli kényelmet biztosít. Az állítható magasságú sípcsontpárna megvédi a különösen érzékeny területeket.

Putting on and taking off the Genu Arexa knee brace

Könnyű használat

A térdmerevítő felhelyezése és levétele is kimondottan egyszerű, a helyes használat érdekében egy rövid videó is segíti az adaptációt. Egyszerűen csak nyissa ki a tépőzárakat, helyezze rá a lábára az ortézist elölről, majd a számozás sorrendjében rögzítse a pántokat.

Indikáció

Clinical picture

Keresztszalag-szakadás

  • Az elülső keresztszalag legtöbbször olyankor szakad el, ha hirtelen fékező mozdulatot tesz az illető, miközben a térde be van hajlítva, enyhén befelé van ívelve és közben kifelé is csavarodik (valgus erőhatás). Az ilyen sérülés különösen síeléskor és labdajátékok esetén gyakori.
  • A hátsó keresztszalag szakadása ritkább; ha mégis megtörténik, az esetek többségében valamilyen nagy külső erőhatás szokta okozni.
  • A mozgástartomány limitálása Genu Arexa térdortézissel: flexió: 6°/10°/20°/30°/45°/60°/75°/90°,
  • extenzió: 6°/10°/20°/30°/45°.
  • A Genu Arexa véd a mérsékelt hiperextenzió ellen is.

Alkalmazási terület

A Genu Arexa térdmerevítő a keresztszalag-sérülések (pl. megnyúlás, részleges szakadás, szakadás) konzervatív utókezelésére szolgáló eszköz. Az elülső és a hátsó keresztszalag, valamint a külső és belső oldalszalagok sérülései esetén is alkalmazható. Elsősorban a szalagrekonstrukció funkcionális utókezelésére szolgál, a térdízület krónikus és komplex instabilitásainak konzervatív kezelésére is alkalmazható.