E-Mag Active elektronikusan vezérelt járógép-rendszer

Melvin E-Mag járógépben kerékpározik


Előnyök

Természetes járás E-MAG Active ortézisrendszerrel

Természetes járás

A legtöbb járógép használó arra vágyik, hogy természetesen tudjon járni, és ne kelljen folyamatosan minden lépésére figyelni. A rendszerbe épített szenzorok lehetővé teszik a természetes és egyenletesen járást. A térdízületet egy mágnes nyitja automatikusan, így a kezek szabadon maradnak, a felhasználó pedig szabadon fókuszálhat a mindennapi teendőkre.

E-MAG Active járás

Jobb testtartás

Az E-Mag Active javítja a mozgásképességet, ezzel lehetőséget kínálva az aktívabb életvitelhez, mindez pedig pozitív hatással lehet az izmokra és az erőnlétre, például a keringési rendszerre. A természetesebb járásképnek köszönhetően nem kell kompenzáló mozdulatokat tenni, a rendszer tehermentesíti az ellenoldali izmokat és ízületeket, amivel későbbi problémákat előzhet meg.

E-MAG Active átkapcsolás kerékpáros módba

Kerékpározás

Egy egyszerű mozdulattal lehetőség nyílik a térdízületet teljesen szabad állapotba helyezni, így ebben a módban akár kerékpározhat is, általános egészségügyi állapottól függően. Az ízület intelligens mozgáselemző egységének köszönhetően egyéb sporttevékenységek is beépíthetők a napi rutinba, illetve a gyógytorna foglalkozások is történhetnek az eszköz levétele nélkül.

Mindennapi használat

Zárt kialakításának köszönhetően az E-Mag Active védett külső erőbehatásoktól, például az ütésektől, illetve nincsenek zavaró szabadonálló kábelek, amelyek megnehezítik az öltözködést. Az ízület homogén kialakítása miatt diszkrét viseletet jelent. Mindennapi használat

Egész napos készenléti idő

A mozgásformától függően az E-Mag Active akkumulátora körülbelül 5.000 lépést bír, ami általában elég egy átlagos napi használathoz. A rendszert 2 db akkumulátorral szállítjuk, aminek cseréje egy egyszerű mozdulattal megoldható, töltésük pedig egyszerre is lehetséges.

Gyors és csendes

A járógép folyamatos működése halk és zavaró hangoktól mentes. Járás során is csendes a mágneses elven működő mozgásszabályozó rendszer miatt. A térdzárat a felhasználó egyetlen gombnyomással képes oldani, mely ruha alatt is könnyen kitapintható.

Működési elv

Az E-MAG Active azoknak a pácienseknek készült, akik a térdextenzor részleges vagy teljes bénulása miatt kompenzáló mozdulatok nélkül képtelenek a térdízület stabilizálására. A térdízület rendszer biztonságos használatához elengedhetetlen bizonyos izomfunkciók megléte (csípőflexorok és extenzorok 2-3-as izomerősség) és a térdízület hiperextenziója. Ez garantálja a biztonságos átmenetet lengésfázisból állásfázisba.

Az E-MAG Active maximális terhelhetősége 100 kg, 85 kg felett a 17B206 mediális térdízület használatával. A térdízület rendszer egyoldali használata 85 kg testsúlyig lehetséges, amennyiben nem tapasztalható fiziológiás elváltozás a frontális vagy a szagittális síkban.

Kontraindikáció

  • A működéshez szükséges izomcsoportok gyengesége és a térdízületben a hiperextenzió hiánya.
  • Ha a flexiós kontraktúra a térdízületben meghaladja a 15°-ot.
  • Kognitív képességek hiánya esetén.
  • Olyan spasztikus izomcsoportok megléte esetén, amelyek ellehetetlenítik a biztonságos használatot.
  • Ülőcsonton támaszkodó ortézisek esetén.

Letölthető anyagok

E-Mag és Freewalk ortézisrendszerek