Hírek

08/22/18

Running Clinic magyar résztvevővel

Az innovatív technológia és paralimpiai szakértelem ötvözete

A paralimpikon és világbajnok, Heinrich Popow háromnapos futó iskolát tart augusztus 21-24 között Berlinben, ahol protézisviselőknek segít elsajátítani a futás képességét, amellyel visszanyerhetik mozgásszabadságukat, ezáltal függetlenebbek lehetnek és minőségibb életet élhetnek.

A 10 európai országból érkező résztvevők között a teljesen kezdők mellett tapasztalt futókat is találhatunk, akik hasznos tanácsokat várnak a bajnoktól technikájuk és versenyképességük javítása érdekében.

Több mint 15 alkalommal rendezték már meg az Ottobock és Heinrich Popow közös ötletét, a Running Clinic-et szerte a világban, de Európa most először szolgáltat helyszínt az atlétáknak. A helyszín apropóját az augusztusi para-atlétikai Európa-bajnokság adta.

A résztvevőknek – így Magyarországról Lukoviczki Rékának is - Heinrich Popow szakmai felügyelete mellett lehetőségük nyílik kipróbálni az Ottobock 3S80 Sport térdízületet és a Sprinter protézislábat, amely tökéletes kombináció a futás szerelmeseinek. Az edzőtáborban a különböző szintű futók együtt dolgoznak és tanulják meg a protézis segítségével történő futás sajátos technikáját az első lépésektől az edzésgyakorlatokon át a magabiztos futásig, és közben ösztönzik és támogatják egymást a saját személyes céljaik elérésében.

„Nem számít, hogy valaki csupán a gyermekeivel szeretne együtt sportolni vagy meg akarja valósítani az álmát, és versenyezni szeretne a paralimpián, fontos, hogy mindenkinek, aki protézissel tanul meg futni, jól legyen beállítva a felszerelése és megtanulja a helyes technikát” – mondta Heinrich Popow, az Ottobock nagykövete, paralimpikon. „Nekem legalább akkora élményt jelent megtanítani az embereket futni, és látni, mekkora örömet jelent nekik, mint a paralimpián versenyezni.”

Heinrich, aki több mint 20 éve használ sportprotézist, és az Ottobock termékfejlesztői közösen fejlesztették ki a 3S80 sport térdízületet. Ez az egyedi sportprotézis magas szintű funkcionalitást és kiemelkedő viselési kényelmet biztosít a hobbi és a profi atléták számukra. Műszaki paramétereit kifejezetten a futósportokhoz optimalizálták, ennek eredményeképpen remekül csillapít nagy lépéssebesség esetén is.