Méretsorozatos - Egyedi ortézisek

Biztonság és kényelem

Az ortézisek krónikus betegségek, szalagok, ízületi és csontsérülések esetén védik, tehermentesítik vagy éppen stabilizálják a sérült testrészt, amellyel segítik a gyógyulást. Az Ottobock innovatív alapanyagokból készült termékei funkcionalitásukban és dizájnban is megállják a helyüket. Évekig tartó fejlesztések és szakorvosokkal, valamint gyógytornászokkal való együttműködés előzi meg az eszközök piacra kerülését.

Termékkínálatunk

Egyedi ortetikai megoldások

Egyedi gyártású ortézisek

A lábszárizmok/ combizmok részleges vagy teljes bénulása esetén a pácienseknek gyakran szükségük van speciális járássegítő eszközökre, mint a járógépek. Az Ottobock a viszonylag egyszerű záras szerkezetektől kezdve egészen a mikroprocesszor által vezérelt ízületekig számos megoldást kínál a pácienseknek. Járógépeink anyagukban, felépítésükben és funkcionalitásukban is jelentősen eltérnek a konvencionális ellátásoktól.

Méretsorozatos ortéziseink

Méretsorozatos ortézisek

Kiváló minőségű ortézisek és bandázsok széles választéka megtalálható a Mobilitás Központban található szaküzletünkben, ahol a megfelelő méret kiválasztásában és adaptálásában munkatársaink készséggel segítenek. Ortéziseink megkönnyítik ill. felgyorsítják a mozgásszervi panaszok rehabilitációját és csökkenthetik a fájdalmat. Viseletük kényelmet és biztonságos érzést ad.

Aktívan stroke után

Stroke utáni rehabilitációs ortézisek

A stroke-on átesett páciensek szükségleteihez igazodik a kifejezetten erre az indikációs körre kifejlesztett láb-, térd- és vállortézis családunk. A rehabilitációs folyamat egyes szakaszaihoz igazított gyógyászati termékeink megkönnyítik a páciensek számára a mindennapokat és hozzájárulnak aktivitásuk helyreállításához. Átfogó ellátási koncepciónk további részleteiről érdeklődjön munkatársainknál.

Adaptív ortézis

Adaptív ortézisek

Az optimális tehermentesítés és stabilizálás érdekében vannak olyan ortetikai termékek, amelyek teljes mértékben egyénre szabhatóak, adaptálhatóak és mindennapi viseletük nagyobb komfortot biztosít a méretsorozatos termékekhez képest. Az eszköz kiválasztását és beállítását minden esetben szakember segíti. Adaptív ortéziseink többsége a társadalombiztosítás által támogatott gyógyászati segédeszköz.

Ellátási gyakorlat

Mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés

Szakorvosi rendelés

Mozgásszervi rehabilitációs szakrendelésünkön lehetőség van a tb támogatott segédeszközök felírására, ill. a nem támogatott rehabilitációs eszközök egyedi méltányossági kérelmének elindítására. A rendelés során a gyógytornász, az ortopédiai műszerész a szakorvossal közösen kiválasztják és adaptálják a megfelelő ortézist, de sor kerülhet mozgásszervi panaszokkal kapcsolatban felmerült kérdések megválaszolására, a rehabilitációs és életmódbeli tanácsadásra is. A rendelésekre előzetesen telefonos bejelentkezés szükséges.

Rehabilitációs team tagjai: szakorvos, gyógytornász és ortopédiai műszerész

Rehabilitációs team

A megfelelő ortézis kiválasztásához központunkban a rehabilitációs team segítségét kínáljuk, amelynek tagjai a rehabilitációs szakorvos, a gyógytornász és az ortopédiai műszerész. Annak érdekében, hogy az ortézis éppen ott fejtse ki pozitív hatását, ahol szükség van rá, egyedileg adaptálni kell. Ezeknek az egyedi beállításoknak a kivitelezését bízza rá munkatársainkra. Mindegy, hogy preventív céllal, sérülés rehabilitációja vagy újra-sérülés megakadályozása miatt döntött ortézis viselése mellett, tapasztalt csapatunk javaslatait érdemes figyelembe venni.

Gyógytornász segíti a segédeszköz helyes használatának elsajátítását

Gyógytorna foglalkozások

A Mobilitás Központban felkínáljuk pácienseink számára gyógytorna foglalkozásainkat, amelyek lehetőséget kínálnak a kapott segédeszköz használatának helyes és teljes körű elsajátítására. A megfelelő modell és méret kiválasztása mellett az egyedi beállítások elvégzése nélkülözhetetlenek a rehabilitáció sikere szempontjából.

Vénybeváltás

Normatív támogatás

Központunkban gyógyászati segédeszköz kiszolgálás is működik, ezért az érvényes vény beváltható nálunk is.(1135 Budapest, Tatai út 74.). Minden vényre felírható eszköznek a tb által előre meghatározott ára van. Az árakról és térítési díjakról a NEAK online segédeszköz jegyzékéből tájékozódhat, amelyet a sejk.oep.hu weboldalon talál.

A vény a felírástól számított 90 napon belül váltható be. A vény beváltásakor nyilatkozni kell arról, hogy a páciensnek nincs a birtokában a készítendővel azonos funkcionális csoportba tartozó eszköz, amelynek kihordási ideje még nem járt le.

Közgyógy igazolvány

A közgyógyellátás szociális juttatás, amely lehetőséget ad a közgyógyellátás terhére igénybe venni egyes gyógyászati segédeszközöket. A közgyógyellátás keretében rendelhető eszközök körét a NEAK határozza meg. A közgyógyellátásra jogosultak részére közgyógyellátás jogcímén rendelt segédeszközök térítésmentesek.

Pl.: Az Otto Bock Manu Direxa Basic kézrögzítő is rendelhető közgyógyellátás jogcímén, így a terméket a közgyógy igazolvánnyal rendelkező pácienseink térítésmentesen kapják.

Kérjük, minden esetben ellenőrizzék közgyógy igazolványuk érvényességét

Egyedi méltányossági kérelem benyújtása

Egyedi méltányossági kérelem

Azok a páciensek tudnak élni az egyedi méltányossági engedély lehetőségével, akiknek olyan segédeszközre van szüksége, melyet a társadalombiztosítás nem támogat. A támogatás minden esetben az ellátások árához jár, a megítélt támogatás összegével kevesebb térítési díjat kell a pácienseknek fizetni. A személyesen írott kérelemhez szakorvosi indoklás is szükséges. A méltányossági kérelmek kötelező tartalmi elemei nélkül az eljárást érdemben nem lehet lefolytatni, ezért ügyelünk rá, hogy a kérelem megfelelően legyen kitöltve és ahhoz minden megfelelő elemet csatoljunk. A kérelmek és a mellékletek összeállításához munkatársaink szakszerű segítségét kínáljuk.

Tb támogatott termékek

A tb támogatással rendelkező gyógyászati segédeszközökre vonatkozó reklámtörvény értelmében lehetőségünk van a támogatott termékek tárgyilagos bemutatására saját weboldalunkon is. Az egyes termékek nevére kattintva juthat a részletes termékleíráshoz.

Letölthető anyagok

WalkOn termékcsalád

Dinamikus peroneusz ortézis

Általános szerződési feltételek

Patella Pro

Dinamikus recentralizáló térdortézis

Otto Bock Dorso Osteo Care

Gerincortézis csontritkulásos panaszokra, fűző

Otto Bock Smartspine

Gerincortézis

Omo Neurexa

Funkcionális vállrögzítő ortézis

Otto Bock Malleo Sprint

Méretsorozatos bokaízületi ortézis

Peroneus-emelő

Komfort minden lépésnél

Agilium Reactive

Termékinformáció

Agilium Freestep