Kerekesszékek és ültetőrendszerek

Nagyobb szabadság és függetlenség

Egyik erősségünknek tartjuk a páciensek egyedi méretvétel alapján készülő, egyedi gyártású kerekesszékekkel és ültetőrendszerekkel való ellátását.

Biztosak vagyunk benne, hogy megtaláljuk azt az optimális ellátást, amely leginkább illeszkedik szükségleteihez és képességekhez.

Rehabilitációs eszközeink

standard kerekesszék

Standard kerekesszékek

A kerekesszék elsősorban járóképtelen vagy önállóan csak nagyon rövid távot megtenni képes személyeknek javasolt eszköz. A standard kerekesszék leggyakrabban geriátriai és intézeti ellátásra, vagy alacsonyabb aktivitású szintű pácienseknek készül szobai és korlátozottan utcai (szilárd burkolatú akadálymentesített) használatra, csapadékmentes időben.

Ottobock Ventus kerekesszék

Aktív kerekesszékek

A könnyű, kiválóan adaptálható, egyénre szabható aktív kerekesszékek növelik a mozgásszabadságot. Fordulékonyabbak, könnyebb hajtani, és kisebb akadályok leküzdése sem jelent gondot. Keresztvázas és merev vázas kivitelben is megtalálhatóak kínálatunkban. Bármelyik modell mellett is döntenek: a biztonság, a kényelem és a modern dizájn adott.

Ottobock elektromos kerekesszékek

Elektromos kerekesszékek

A Ottobock elektromos kerekesszékei mind az iskolában, mind a munkában, vagy a szabadidős tevékenységek során a lehető legnagyobb önállóságot nyújtják a páciensek számára. Minden felhasználónak a saját környezetéhez igazított egyedi felszereltségű eszközt ajánlunk. Elkötelezetten támogatjuk pácienseinket a lehetőségek maximális kihasználásában.

Ottobock gyermek rehabilitációs eszközök

Gyermek rehabilitációs eszközök

A speciális nevelési igényű gyermekek napi szükségletei, személyre szabott megoldásokat igényelnek. A szabad helyváltoztatás – amit a gyermeknek a lehetőségekhez mérten önállóan kell végeznie – elengedhetetlen a kicsik fizikai, mentális, szociális és érzelmi fejlődéséhez.

Kerekesszékes kosárlabda

Sport eszközök

A sport és a testmozgás elősegítik a fittséget, növelik az életminőséget. Termékkínálatunkban szabadidős és professzionális sportolók részére is kínálunk termékeket. Egyedi méretvétel alapján készülő egyedileg gyártott sport kerekesszékeinkről és különböző handbike-okról bővebb információt kérjenek munkatársainktól.

Speciális irányítási lehetőségek

Speciális irányítási lehetőségek

Az elektromos kerekesszékek hagyományos irányítási lehetőségei nem mindenki számára nyújtanak tökéletes megoldást. A speciális igényekkel rendelkező páciensek esetében a képességekhez igazodó különleges irányítóegységekre van szükség. Bővebb információt ITT találnak.

Ellátási gyakorlat

Szakorvosi rendelések a Mobilitás Központban

Szakorvosi rendelések

Szakorvosi rendelésünkön lehetőség van a tb támogatott kerekesszékek felírására, ill. a nem támogatott rehabilitációs eszközök egyedi méltányossági kérelmének elindítására. A rendelés során sor kerülhet mozgásszervi panaszokkal kapcsolatban felmerült kérdések megválaszolására, a rehabilitációs és életmódbeli tanácsadásra. A rendelésekre előzetesen telefonos bejelentkezés szükséges. Munkatársaink várják hívásukat.

Ingyenesen kipróbálható kerekesszékek

Termék tesztelés

A megfelelő kerekesszék kiválasztásához elengedhetetlen, hogy a felhasználó készség szinten tudja az eszközt irányítani. A döntést megkönnyítendő rehabilitációs eszközeinket kipróbálhatják akár központunkban, akár saját környezetükben is. A próba során lehetőség nyílik a különböző kiegészítők és extra tartozékok megismerésére is. A részletekről egyeztessenek rehabilitációs szakembereinkkel.

Felkészítés a kerekesszék mindennapi használatára

Gyógytorna foglalkozás

A világot kerekesszéken is meghódíthatja, ehhez próbálunk segítséget nyújtani azzal, hogy megmutatjuk a kerekesszékkel való közlekedés alapvető technikáit, és akár a finomabb trükkök kivitelezéséig is eljuthatunk. Kerekesszéke olyan eszköz, amellyel közlekedhet, kapcsolatot tarthat a külvilággal, és visszatérhet vele a mindennapi társasági életbe - ha Ön is akarja.

Vénybeváltás

Normatív támogatású kerekesszék

Normatív támogatás

Az érvényes vény beváltható nálunk, a Mobilitás Központban (1135 Budapest, Tatai út 74.). Minden vényre felírható kerekesszéknek a tb által előre meghatározott ára van. Az árakról és térítési díjakról a NEAK online segédeszköz jegyzékéből tájékozódhat, amelyet a sejk.oep.hu weboldalon talál.

Pl.: Összecsukható aktív kerekesszékünk az Avantgarde Otto Bock adatlapja a SEJK adatbázisban: Avantgarde Otto Bock

A vény a felírástól számított 90 napon belül váltható be. A vény beváltásakor nyilatkozni kell arról, hogy a páciensnek nincs a birtokában a készítendővel azonos funkcionális csoportba tartozó eszköz, amelynek kihordási ideje még nem járt le.

Kerekesszék közgyógy igazolvánnyal

Közgyógy igazolvány

A társadalmi szolidaritás elve alapján lehetőség van a közgyógyellátás terhére igénybe venni egyes gyógyászati segédeszközöket, illetve az eszközök javítását. A közgyógyellátás keretében rendelhető rehabilitációs eszközök körét a NEAK határozza meg. A közgyógyellátásra jogosultak részére közgyógyellátás jogcímén rendelt segédeszközök térítésmentesek.

Például az Otto Bock Juvo elektromos kerekesszék is rendelhető közgyógyellátás jogcímén, ezért a terméket a közgyógy igazolvánnyal rendelkező páciensek térítésmentesen kapják.

Kérjük, minden esetben ellenőrizzék közgyógy igazolványuk érvényességét!

Egyedi méltányossági kérelem

Egyedi engedély

A páciensek életminőségének javítása érdekében a méltányosság elve alapján a NEAK egyedi támogatást nyújthat a tb támogatással nem rendelkező segédeszközök árához.

A páciensek nem jutnak közvetlenül készpénzhez. A támogatás minden esetben az ellátások árához jár, a megítélt támogatás összegével kevesebb térítési díjat kell a pácienseknek fizetni. A méltányossági kérelmek kötelező tartalmi elemei nélkül az eljárást érdemben nem tudják lefolytatni, ezért ügyelni kell rá, hogy a kérelem megfelelően legyen kitöltve és ahhoz minden megfelelő elemet csatoljanak. A kérelmek és a mellékletek összeállításához munkatársaink szakszerű segítséget nyújtanak.

kerekesszékek tb támogatással

Tb támogatott kerekesszékek

A tb támogatással rendelkező gyógyászati segédeszközökre vonatkozó reklámtörvény értelmében lehetőségünk van a támogatott termékek tárgyilagos bemutatására saját weboldalunkon is. Az egyes termékek nevére kattintva juthat a részletes termékleíráshoz.

Letölthető anyagok

Általános szerződési feltételek

Elektromos kerekesszékes megoldások

Portfólió áttekintő

Skippi

Elektromos kerekesszék gyermekeknek

C1000 DS

Kültéri elektromos kerekesszék

Avantgarde

Összecsukható aktív kerekesszék

Zenit

Összecsukható aktív kerekesszék

Otto Bock Ventus

Fix vázas aktív kerekesszék

Otto Bock Start Intro

Könnyű, standard kerekesszék

Otto Bock A200

Szétszedhető elektromos kerekesszék

Otto Bock Tomato Eio

Gyermek kerekesszék