Szakrendeléseink

Dr. Komporály Éva, fizioterápia és mozgásszervi rehabilitációs szakorvos

Mozgásszervi rehabilitációs szakrendelésünkön lehetőség van a mozgásszervi panaszok diagnosztizálására és egy ún. terápiás terv kidolgozására, a további szükséges kivizsgálási irányok meghatározására, az optimális segédeszköz kiválasztására és felírására.

  • gyógyszeres terápia beállítása
  • egyszerűbb helyi beavatkozások (ízületi injekció, paravertebrális injekció, intramuszkuláris injekció, lágyrész infiltráció stb.) kivitelezése
  • orvosi professzionális soft lézer kezelés
  • orvosi kollagén injekciós terápia
  • trigger pont terápia
  • gyógyászati segédeszköz felírás/javaslat/kipróbálás (ortézisek, kerekesszékek)

Orvosi kollagén injekciós terápia:

Az orvosi kollagén izom-, és ízületi fájdalmak kezelésére szolgáló, kúraszerűen alkalmazott injekciós terápia. A kollagén segíti a regenerációt mind porckopásból, artrózisból eredő ízületi fájdalmak, mind sérülések, ínproblémák, izomfájdalmak esetén. Biztonságosan alkalmazható azon pácienseknél is, akiknél a hagyományos fájdalomcsillapítók, szteroidok nem javasoltak (pl. cukorbetegség, vérhígítók szedése). A készítmények fő hatóanyaga a kollagén, amelynek a szalagok, ízületek felépítésében, ezen keresztül az ízület stabilizálásában fontos szerepe van.

Javasolt sportsérülésekre (a készítmény összetevői nincsenek a WADA dopping tiltólistáján), régóta fennálló ízületi sérülésekre (sokan kerülik gyógyszerek használatát, a kollagén viszont természetes anyagokat tartalmaz), időskori ízületi problémákra (a kollagén nem befolyásolja a véralvadást, vércukorszintet, vagy a májműködést).

Orvosi professzionális soft lézer kezelés:

A soft-lézer terápia egy mellékhatás nélküli, szinte minden esetben alkalmazható, látványos fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő eljárás. A lágylézer terápia alkalmazása mozgásszervi betegségekben: gerincsérv, nyaki-vállövi, váll panaszok, sarokcsont panaszok, talpi fájdalmak, ínhüvelygyulladások, gerinc műtétek utáni rehabilitáció, térd és csípő protézis utáni rehabilitáció. A kezelés mindössze: 15-20 percet vesz igénybe és egy problémára igény szerint 10-15 alkalommal megismételhető.

Trigger pont terápia:

A trigger pontok olyan érzékeny feszültségpontok az izomban, amelyek helyüktől függően egy meghatározott területre kisugárzó fájdalmat okozhatnak teste különböző részein. Legtöbbször nem nagyobbak egy borsószemnél, és jól kitapinthatók az izomzatban. A trigger terápia segítségével mérsékelhetők és akár meg is szüntethetők akut és krónikus izom és ízületi fájdalmak, és növelhető a sportteljesítmény is.