Pozícionálók

Egyedi kerekesszék kiegészítők pozícionáláshoz az Ottobock kínálatában

Egyedi kerekesszék kiegészítők pozícionáláshoz

Az optimális pozícionálás nemcsak hozzásegíti a felhasználókat a nagyobb mobilitáshoz, de biztonságot és önállóságot nyújt, valamint a megfelelő nyomáselosztást is elősegíti.

Az Ottobock ülőpárnák, a Baxx háttámla rendszer és a Contour ülések széles választéka mellett további ültetési és pozícionálási megoldásokat is kínál. Kényelmes hevederrendszerek, pelották, fej- és kartámaszok óriási választéka elérhető az alábbi testrészek pozícionálásához:

  • Fej
  • Felsőtest
  • Medence
  • Kar
  • Kéz

Ezek az univerzális termékek kompatibilisek minden Ottobock és számos más gyártmányú kerekesszékkel is.Ottobock fejtámaszok

Fejtámaszok

A Comfort és Care Line termékcsalád fej- és nyaktámaszai a megfelelő adapterek segítségével a legtöbb Ottobock ülésrendszerre és kerekesszékre felszerelhetők. A Care Line termékcsalád termékei kifejezetten a intézményi ellátás igényeire lettek kialakítva, míg a Comfort Line termékeket alapvetően otthoni ellátásra terveztük. Mindkét termékcsalád segíti a kényelmes ülőhelyzetet és a stabil testtartást - a termékek emellett állíthatók, könnyen tisztíthatók és kezelhetők.

Ottobock hevederrendszerek

Felsőtest pozícionálók

Az Ottobock hevederrendszerek széles választékát kínálja a felsőtest biztonságos rögzítéséhez. Minden problémára létezik hevederrendszer és minden hevederrendszer elősegíti az optimális stabilitást és biztonságosan rögzít. Kettő-, három- négypontos hevederek, vállöv tartó heveder, mellkasheveder mind speciális problémákat old meg, csak ki kell választani a megfelelőt. Nemcsak hevederrendszerek elérhetőek kínálatunkban, hanem pelották is, hiszen szükség van megfelelő megtámasztásra.

Ottobock pozícionáláshoz használt egyedi kiegészítői

Medence pozícionálása

A pozícionálás origója, hiszen megfelelő medence helyzet hiányában nem lehet jó pozícionálást elérni a törzsben és a végtagokban sem. A medence korrigált pozíciója hatással van mind a gerinc, mind a nyak és a fej helyzetére. A megfelelő termék kiválasztása amellett stabilitást és biztonságot nyújt a kerekesszék használója számára, elősegíti a prevenciót. Megvédhet a nem kívánt eseményektől (kicsúszás a kerekesszékből), de megelőzheti gerinc- vagy törzsdeformitások kialakulását is.

Ottobock kar- és kéztámaszok

Kar- és kéztámaszok

A kartámaszokra rá lehet támaszkodni, így fokozzák az ülés stabilitást. De funkciójuk ettől sokkal szélesebb. Kar- és kéztámaszaink rögzítik a kart egy neutrális, fiziológiás helyzetben. Karvályú használatával például stabilan pozícionálható a könyök és az alkar. Léteznek speciális adapterek, amelyek segítségével a kartámaszok forgathatók, emelhetők, szükség esetén felszerelhetőek hevederekkel is. Különböző kéz vagy tenyértámaszok is léteznek, amelyek rögzítik a felhasználó kezét, megakadályozva ezzel például a spasztikus tónusfokozódás miatti deformitások kialakulását.