Elektromos kerekesszék – JuvoMeghajtási módok

Elsőkerék meghajtás (FWD)

Elsőkerék meghajtás (FWD)

Ennél a meghajtási módnál a Juvo nagyméretű első kerekeinek köszönhetően könnyebben veszi a közlekedés során leküzdendő akadályokat. Egyszerűbbé teszi az átülést és precíz manőverezési tulajdonságokkal rendelkezik. A kerekesszék fordulási köre kicsi és bútorokhoz vagy tárgyakhoz a lehető legközelebb lehet vele állni.

Középsőkerék-meghajtás (MWD)

Középsőkerék-meghajtás (MWD)

Különleges vezetési tulajdonságokkal rendelkezik. A kerekenkénti torziós felfüggesztés adja ennek a újszerű típusnak az alapját. A forgáspont elhelyezkedésének köszönhetően még a súlyos kórképek, vagy komplexebb deformitások esetében is biztonságosan kezelhető.

Hátsókerék meghajtás (RWD)

Hátsókerék meghajtás (RWD)

Ez a klasszikus meghajtású elektromos kerekesszék. A folyamatosan fejlesztésnek köszönhetően kiváló tapadást és magas fokú biztonságot nyújt nagyobb sebességek esetében is. Rendkívül jó úttartása miatt a hátsókerék meghajtású Juvo ideális kültéri használatra. A legtöbb felhasználó számára könnyen megtanulható a használata.

Irányítóegységek

Juvo TEN° irányítóegység

TEN°

A TEN° irányítóegység funkcionalitásban, programozásban, dizájnban és ergonómiai szempontból is számtalan újítást kínál a felhasználók számára. Például megnőtt a puha kézpárna mérete, az innovatív, 10 fokos szögben elforgatható vezérlővel számos menüpont azonnal elérhetővé válik. A nagy felbontású és méretű, színes, tükröződésmentes kijelzőn jól áttekinthető a felhasználói felület.

Juvo VR2 irányítóegység

VR2

A már kipróbált és bizonyított VR2 a standard irányítóegységünk. Szakember által jól programozható, az egyéni szükségleteknek megfelelően. A kezelőpanelen megtalálhatók a sebességválasztás, világítás stb. kezelőgombjai, a sebességfokozatot és az akkumulátor töltöttséget jelző LED sor és egy joystick. Az irányítóegység alján, védett helyen található az akkumulátortöltő csatlakozója.

Juvo speciális irányítóegységek

Speciális irányítóegységek

Azokban az esetekben, amikor a hagyományos joystick használata nem jelent megoldást, speciális és egyedi irányítóegységeket ajánlunk. Ezek közül a legismertebb az állirányítás, amikor egy mini joystickot helyezünk a páciens állához, de létezik a fejtámla mozgatásával, ajkakkal, szívással-fújással, lábbal, vagy akár a kéz egyetlen ujjának használatával működtethető verzió is.

Biztonság és szállítás

Rugalmas billenésgátló kerék

Rugalmas billenésgátló kerék

Az elsőkerék meghajtású modellnél elérhető opció. Feladata, hogy megakadályozza a kerekesszék előre billenését például lejtőn haladva vagy hirtelen fékezés esetén. A rugalmas billenésgátló kerekek hátrahajlanak amikor akadállyal érintkeznek, így nem zavarja a haladási képességet semmilyen helyzetben.

Rezgéskompenzáció

Rezgéskompenzáció

Áll- vagy ajakvezérlés esetén különösen fontos az irányítóegység megfelelő elhelyezése. A megerőltetés nélküli vezetés csak pontos beállításnál lehetséges. A joystick képes észlelni a talajviszonyok, például macskakő által okozott rezgéseket, és az intelligens rezgéskompenzáló rendszer automatikusan módosítja az irányítást és sebességet.

Giroszkóp modul

Giroszkóp modul

Ez a modul egy stabilizációs program, amely megerőltetés nélküli vezetést kínál a felhasználóknak. A kerekesszék megbízható iránytartása nemcsak a vezetés közbeni kényelmetlen korrekciókat küszöböli ki, hanem pontos manőverezést is biztosít különféle talajviszonyokon és lejtőkön. A TEN° irányítóegységgel felszerelt elsőkerék meghajtású Juvo alapfelszereltségének része.

Szállítás gépjárműben

Minden Juvo kerekesszék és a kiegészítők, például fejtámlák is megfelelnek az ISO 7176-19 szabványnak, tehát alkalmasak arra, hogy gépjárműben való szállítás közben a felhasználó a kerekesszékben ülve utazhasson. Keressék szakértő munkatársainkat, akik részletes információval szolgálnak a termékkel és a kiegészítőkkel kapcsolatban.

Egyedi gyártás

A Juvo kifinomult, moduláris kialakítása a speciálisan egyedi igényekkel rendelkező felhasználókat is ki tudja szolgálni. Keressék szakértő munkatársainkat, akik részletes információval szolgálnak a termékkel kapcsolatosan. Célunk, hogy pácienseink megtalálják az egyedi kívánságainak megfelelő megoldást.

Vázszínek

Anthracite metallic

Anthracite metallic

Jet black RAL 9005

Jet black RAL 9005

Ice blue

Jégkék

Sparkle light orange

Sparkle light orange

Vinho sparkle

Vinho sparkle

Marine blue

Tengerészkék

Candy red

Candy red

Ezüst metál

Ezüst metál

Sárga RAL 1023

Sárga RAL 1023

Signal red RAL 3001

Signal red RAL 3001

Sparkle granny-smith

Sparkle granny-smith

Cream RAL 9001

Cream RAL 9001

Fehér RAL 9016

Fehér RAL 9016

Shimano matte

Shimano matte

Jet black RAL 9005 matte

Jet black RAL 9005 matte

Pink RAL 4010

Pink RAL 4010

Műszaki adatok

Műszaki adatok  
Sebesség 6 / 7.2 / 10 / 14 km/h
Akkumulátor kapacitás 53 Ah (C5) to 75 Ah (C5), 62 Ah (C20) 80 Ah (C20)
Hatótávolság (ISO 7176-4 nek megfelelően) 25 - 45 km
   
Max. terhelhetőség Méret 1: 140 kg
Méret 2: 160 kg
Akadályleküzdő képesség Elsőkerék meghajtás: 100 mm
Középsőkerék meghajtás: 65 mm
Hátsókerék meghajtás: 65 mm, opcionálisan 100 mm
Kapaszkodó képesség (ISO 7176-2 nek megfelelően) 10° / 17%
Teljes szélesség Méret 1: 600 mm
Méret 2: 640 mm
Minimum fordulási kör (ISO 7176-5 nek megfelelően) Elsőkerék meghajtással méret 1: 714 mm
Elsőkerék meghajtással méret 2: 777 mm
Középsőkerék meghajtással méret 1 és 2: 750 mm
Hátsókerék meghajtással méret 1: 847 mm
Hátsókerék meghajtással méret 2: 911 mm
Ülés magasság 410–570 mm
Ülésszélesség 340–560 mm
Ülésmélység 340–580 mm
Háttámla dőlésszöge 0° to +30°
Ülésbillentés 45° elektromos
Ülésdöntés -3° / 0° / 3° / 6°/ 9°
Háttámla magassága 450 / 500 / 550 mm
Karfamagasság 200–400 mm
Lábszárhossz 150–540 mm
Max. töltési idő 12 h
Súly kb. 120 kg

Letölthető anyagok

Juvo kültéri elektromos kerekesszék