Michelangelo alkarprotézis

Hogyan működik a Michelangelo

Az anatómiai kialakítású Michelangelo protéziskéz a legkorszerűbb technológiával készül.

Több fogásmódot kínál a kéz mozgatásához, hogy a mindennapi feladatokat könnyebbé és természetessé tegye. Segítségével a protézisviselő nehezebb tárgyakat is képes gond nélkül megragadni és megtartani.

Vezérlőegység

A vezérlőegység felelős a fogás típusok és a szorítóerő beállításáért. A hüvelykujj, a mutató és a középsőujj aktívan vezérelt, amelyeket a gyűrűs- és kisujj passzívan követ.

Külön vezérelhető hüvelykujj

A Michelangelo motorizált hüvelykujja myoelektromos jelekkel vezérelt.

Tökéletes kapcsolat

Egyedileg formázott lágy belső, merev külső tok együttesen biztosítják a kapcsolatot az egész napos használatra is alkalmas protéziskéz és viselője között.

Fogja meg úgy, ahogy szeretné

A Michelangelo protéziskéz kiemelkedő tulajdonságai: a komplex fogási kinematika, a természetes, anatómiát követő forma és a könnyű súly.

Természetes megjelenés

6 különböző színben rendelhető a protézis-kozmetika, mely a magas teherbírás érdekében többrétegű PVC felülettel rendelkezik. Ez a természethű borítás védelmet nyújt a protéziskéznek a kosszal és a porral szemben, alkalmassá teszi az egész napos használatra.

Áttetsző kozmetikával is rendelhető, mely egyedi megjelenést biztosít a protéziskéznek.

Csuklóízület

Az ovális formának köszönhetően természethű megjelenésű. Forgatható, 24 ponton 15 fokonként fixálható – és különböző hajlítási szögekben rögzíthető.

Egy mozdulattal csatlakoztatható a töltő

A Mochelangelo protéziskéz indukciós technológiával gyorsan és egyszerűen tölthető.

Puha ujjbegyek

A természethű hatás elérése érdekében egyszerre puha és keményebb anyagok kombinációjából készülnek.Érdemes tudni

Előnyök

A Michelangelo protéziskéz egyszerűen tökéletes

Természetes mozdulatok

A Michelangelo protéziskéz hüvelyk-, mutató- és középső ujja aktívan vezérelt, míg a gyűrűs és a kisujj passzívan követi a mozgást.

Külön vezérelhető hüvelykujj

A Michelangelo protéziskéz rendelkezik a világ első elektronikusan vezérelt hüvelykujjával. Míg a legtöbb protéziskezet egyszerű fogás-elengedés vezérléssel láttak el, addig a Michelangelo motorizált hüvelykujja myoelektromos jelekkel vezérelt.

Egyedülálló funkcionalitás

A flexibilis csukló és a kulcsfogás segíti a protézisviselőt, hogy ne terhelje túl az érintett oldali váll- és hátizmokat. Ezzel megakadályozza a túlterhelésből adódó másodlagos betegségek kialakulását.

Természetes kéztartás

Használaton kívül a protéziskéz természetes, laza kéztartást vesz fel.

Különböző fogás típusok

A Michelangelo 7 különböző fogás típus kialakítására képes – beleértve a szélesre nyitott ujjakat és a kulcsfogást is.

Új területek felfedezése

A természetes (ovális kialakítású) csukló flexibilitása és rotációs képessége szinte megegyezik az ép csuklóéval.

Természetes megjelenés

6 különböző színben érhető el az AxonSkin protézis-kozmetika, mely többrétegű PVC felülettel rendelkezik a magas teherbírás érdekében. Ez a természethű borítás védelmet nyújt a protéziskéznek a kosszal és a porral szemben, alkalmassá teszi az egész napos használatra.

Áttetsző kozmetika is rendelhető, mely igazán egyedi megjelenést biztosít a protéziskéznek.

Fogás típusok

A Michelangelo 7 különböző fogás típust tesz lehetővé

A Michelangelo 7 különböző fogás típus kialakítására képes, mint például a kéz neutrális helyzete, funkcionális fogó pozíció, nyitott tenyér és a kulcsfogás is.


Kulcsfogás:

A hüvelykujj ebben a helyzetben a mutatóujj oldalához szorul.


Csipesz fogás:

A hüvelykujj ebben a helyzetben összeér a mutató- és középsőujj ujjbegyével.


Ujjak nyitása/ zárása

A Michelangelo az egyetlen elektronikusan vezérelt protéziskéz, amely képes az ujjak nyitására és zárására. Függetlenül a hüvelykujj pozíciójától, az ujjak segítenek olyan vékony, lapos tárgyak ujjak közé fogásában, mint a bankkártya, vagy cd lemez.


Neutrális pozíció:

Használaton kívül a hüvelykujj és a többi ujj laza, pihenő helyzetben vannak.


Az AxonWrist mechanikus csuklóízület hajlítható és forgatható a természetes mozgástartományon belül. Segít, hogy a kéz alkalmazkodjon az aktuális terheléshez és fogás típushoz. Így a természetes testtartás nem változik, nincs szükség kompenzáló-kiegészítő mozdulatokra. A csukló forgatható, 24 ponton 15 fokonként fixálható – és különböző hajlítási szögekben rögzíthető.

Terápia

Elengedhetetlen a megfelelő terápia

A protézisviselő betanítása az eszköz használatára, a sikeres használat alapja. A tökéletes eredmény érdekében egyedi felkészítő terápiára van szükség, amelyet 3 szakaszra bontunk. Alapfunkciók kontrollálása, funkciók közötti gyors váltás begyakorlása és a mindennapi tevékenységekben való részvétel. Ha további információra van szüksége a terápiával kapcsolatban, keresse fel angol vagy német nyelvű weboldalunkat az alábbi linkre kattintva:

http://www.living-with-michelangelo.com/gb/home/

http://www.leben-mit-michelangelo.de/home/