Challenger: Az univerzális sport protézisláb

Challenger: Az univerzális sport protézisláb

Nyerő választás különböző sportágakhoz

Legyen szó nyugalmas erdei futásról vagy hirtelen irányváltásról a kosárpályán a Challenger univerzális társ szinte minden sport tevékenységhez. A cserélhető sarokék segítségével gyorsan és műszerész segítsége nélkül a választott sporthoz igazítható a protézisláb.

A kifejezetten a futáshoz kínált sportprotézisekhez képest a karbon alaprugó és a sarokék együttese jobb irányíthatóságot, és nagyobb stabilitást biztosít a hirtelen mozdulatoknál éppúgy, mint séta és állás közben. Ennek köszönhetően a Challenger egy megbízható és sokoldalú protézisláb, amelyet a vasárnapi erdei futáshoz és a mindennapi életben is használhat.

A Challengert rendeltetésszerűen kozmetikai borítás nélkül, alacsony szárú sportcipőben ajánlott használni. Combamputáción átesett páciensek számára a Challenger a Genium X3 és a Genium mechatronikus térdízülettel együtt használható.

Karbon rugó

A karbon rugó egyedi kialakításának köszönhetően a Challenger kiemelkedik jó ütéscsillapítási jellemzőivel és hatékony energiatároló és visszaadó képességével, amely nagy segítséget jelent sportolás közben.

Víz- és korrózióálló alkatrészek

A Challenger protézisláb alkalmas szabadban végezhető sporttevékenységekre akár rossz időjárási körülmények között is.

Cserélhető sarokék

A Challenger rugalmas, különböző keménységű sarokékekkel rendelhető. A láb dinamikája egyetlen mozdulattal a saját igényeinek megfelelően beállítható sportágtól függően.

Karbon alaprugó a nagyobb stabilitásért

A karbon alaprugó és a sarokék együttesének köszönhetően a Challenger jobb irányítást, és ezáltal nagyobb stabilitást biztosít nemcsak a hirtelen mozdulatoknál, hanem séta és állás közben is.Javasolt térdízületek

3B5-2 Genium X3

A Challenger protézislábat a Genium X3 protézisrendszerrel együtt használva a comb amputáción átesettek a maximumot hozhatják ki a magukból. Kocogás, hirtelen irányváltások a kosárpályán vagy egy tenisz mérkőzés alatt – a Challenger a Genium X3-mal együtt használva a sportok széles köréhez ideális. A protézis alkatrészei víz- és korrózióállóak is, így bármilyen szabadtéri sporttevékenységben részt vehet, még a strandon is.

3B1-2 Genium protézisrendszer

A Genium bionikus protézisrendszer 2011-es bevezetésével az Ottobock igazi áttörést ért el az ortopédtechnikában. Természetes járáskép, lépcsőzés váltott lábbal, akadályok leküzdése, járás hátrafelé, lejtőn állás és még számtalan más funkció vált könnyen elérhetővé a protézisviselők számára. A Genium élethűen utánozza a természetes járást, legyen szó kényelmes sétáról a városban, vagy futásról a busz után. Ezt a fejlett technológiát optimalizált fiziológiás járásnak hívjuk. Óriási szabadságot jelent a mindennapi életben, munkában és szabadidőben egyaránt.