C-Leg 4: mikroprocesszor vezérelt protézisrendszer

Bízz a következő lépésben

Az eddigi legjobb C-Leg

1997-ben a C-Leg bevezetésével sikerült először tökéletesen vezérelni és az egyéni járásképhez adaptálni egy protézis-rendszert. A C-Leg hatalmas áttörést jelentett az ortopédtechnikában, azóta is a legnépszerűbb mikroprocesszor vezérelt térdízület. Bevezetése óta több mint 60.000 combamputált páciens élvezi a C-Leg biztosította gondtalan járást. Számos kutatás bizonyítja, hogy az új C-Leg még biztonságosabb és dinamikusabb lett, amellett, hogy használata tovább egyszerűsödött. Legyen szó lépcsőről, lejtőről, egyenetlen talajról vagy akár hátrafelé járásról – a C-Leg protézis-rendszer dinamikusan alkalmazkodik a mindennapi helyzetek sokaságához. Az intuitív állófunkció, a tökéletesített botlásgátló technológia, vagy a térdízület vezérlése mobil alkalmazáson keresztül csak három olyan újdonság, amellyel a fejlesztők megkönnyítették a combamputált páciensek mindennapjait.

Térdhajlásszög mérőszenzor

A térdhajlásszög mérő-szenzor az ízület hajlásszögét és szög-gyorsulását méri.

Lítium-ionos akkumulátor

A térdízületrendszer vezérléséhez szükséges energia ellátásról a lítium-ionos akkumulátor gondoskodik. Az akkumulátor közvetlenül a C-Leg 4 forgástengelyében található. Mindennapos használat esetén éjszakai töltés javasolt. Az összes mérési és vezérlési folyamatot az integrált mikroprocesszor végzi.

Hidraulikus egység

A hidraulikus egység vezérli a C-Leg 4 protézisrendszert a járás ciklusának megfelelő flexiós ellenállás szabályozásával állás- illetve lengésfázis során.

Bluetooth®

Egyszerű kommunikációt tesz lehetővé a térdízülettel az integrált Bluetooth® technológia, mely szükség esetén deaktiválható.

Karbon váz

A különlegesen könnyű és erős, kiváló minőségű szénszálas anyagból készült váz ellenáll a mindennapi igénybevételnek. A váz körülfogja és védi az elektronikát, a hidraulikus egységet, valamint az akkumulátort.

Az új vázkialakításnak köszönhetően a C-Leg 4 beépítési magassága kisebb, így a páciensek szélesebb körének ellátása válik lehetővé.

Inertial motion unit (IMU)

A giroszkóp és a gyorsulásmérő szenzorok határozzák meg a C-Leg 4 térbeli helyzetét és mozgását.

A protézisvezérlés mozgáselemzésen, valamint ezt kiegészítő erőmeghatározáson alapul.Előnyök

A mozgás valódi szabadsága

A C-Leg protézis-rendszer új, szabadalmaztatott megoldásának köszönhetően a felhasználók mozgása lényegesen magabiztosabb – különösen szembetűnő a változás egyenetlen talajon, például homokon, füvön vagy kavicson. A járássebesség változásakor a protézis gyorsabban alkalmazkodik a felhasználó járásmódjához. A fejlett technológiának köszönhetően a páciensek számára rövid idő alatt elsajátítható a protézis használata.

Nagyobb mobilitás

Gördülékeny mozdulatok késlekedés nélkül – a protézis-rendszer valós időben reagál a mindennapokban felmerülő legkülönfélébb helyzetekre. A C-Leg protézis vezérlése valós időben történik, legyen szó vízszintes talajról, lépcsőről, lejtőről vagy egyenetlen talajviszonyokról. Ez simább és megbízhatóbb mozgást eredményez, és a felhasználónak több energiája marad az élet igazán fontos dolgaira.

Egyénileg választható állófunkció

A térdízület egy diszkrét mozdulattal pihentető pozícióba (enyhén hajlított térddel), stabil állásba kapcsolható. Ez különösen kényelmes, amikor a felhasználó lejtőn vagy egyenetlen felületen tartózkodik. Az intuitív állófunkció a C-Leg egyik új funkciója, melyet az ortopédiai műszerész tud beállítani, növelve ezzel is a felhasználó biztonságát. Az ízület érzékeli a felhasználó mozgásából, hogy mikor van szüksége állás közben stabil alátámasztásra.

Tökéletesített botlásgátló technológia

TA C-Leg protézis-rendszer a mindennapi helyzetekben mindig a felhasználó biztonságát helyezi az előtérbe. Számos kutatás bizonyította, hogy a C-Leg a forgalomban lévő egyik legmegbízhatóbb lábprotézis. Ha a felhasználó bizalma nő a protézis irányába, több figyelmet tud szentelni környezetére. A C-Leg botlásgátló funkcióját most továbbfejlesztették: Minden eddiginél pontosabb, és még nagyobb stabilitást nyújt.

Kényelmes ülés

Az újdonságok közé tartozik az automatikus ülő funkció is. Segít pihentető testhelyzetet felvenni leülést követően azáltal, hogy az ízület szabadon tud mozogni.

Intelligens vezérlés mobil alkalmazás segítségével

Az Android rendszerű okostelefonon futó Cockpit alkalmazással mostantól lehetővé válik, hogy a felhasználó közvetlenül beállítsa a C-Leg protézist, továbbá ellenőrizze például az akkumulátor töltöttségi szintjét. A C-Leg beépített Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az alkalmazással.

Esőben és napsütésben

A C-Leg protézis időjárásálló kialakítású, így védett a felfröccsenő víz ellen. Ennek köszönhetően egy nyári zápor séta közben már nem jelenthet problémát.

Védelem és dizájn: C-Leg protector

A C-Leg protector megvédi a protézisrendszert a környezeti hatásoktól, valamint a mindennapi használatból adódó kopástól. Praktikus okokból a védőborítás több részből áll és a védő funkción túl esztétikai formát is biztosít a lábnak a ruházat alatt.

Műszaki információ

Intelligens rendszer

A C-Leg technológia a protézisrendszer intelligens vezérlésével segíti a combamputált pácienseket, és valós időben alkalmazkodik a járásmódjukhoz. Egy szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a giroszkóppal és más szenzorokkal kiegészített rendszer lelke valós időben rögzíti az adatokat, és azonosítja, hogy éppen milyen felületen van a felhasználó, például vízszintes talajon, lépcsőn, lejtőn jár, vagy egyenetlen talajon halad. Ez teszi a C-Leg protézist a forgalomban lévő egyik legmegbízhatóbb lábprotézissé. A protézis alkalmazkodóképességének köszönhetően a felhasználó kisebb akadályokat is képes leküzdeni, problémás felületeken is tud járni, és érzékelve a járás irányát, a hátrafelé járás során is maximális stabilitást biztosít.

Letölthető anyagok

C-Leg4

Termékinformáció pácienseknek