Futóprotézisek

Futóprotézis szabadidős és professzionális sportolók számára

Tisztán sport

Jó hír az aktív életmódot folytató combamputáltak számára: a futás elérhető közelségbe került. A 3S80 Sport térdízület és az 1E90 Sprinter karbonszálas protézisláb tökéletes kombináció a futás szerelmeseinek. Ez az egyedi sportprotézist magas szintű funkcionalitást és kiemelkedő viselési kényelmet biztosít számukra. Legfeljebb 100 kg testsúlyig terhelhető.

A Sport térdízület műszaki paramétereit kifejezetten a futósportokhoz optimalizálták, ennek eredményeképpen remekül csillapít nagy lépéssebesség esetén is. A 3S80 Sport térdízület manuális zárral is rendelkezik a sportolás előtti és utáni biztonságos álláshoz, illetve bemelegítéshez és nyújtáshoz.

Az ellenálló karbonszálas protézisláb pedig ideális a futósportokhoz. A testsúlytól és a futás stílusától – kocogás vagy sprint – függően a protézisláb különböző keménységű változatokban rendelhető.

Runner protézisláb

A karbonszálas protézisláb rendkívül rugalmas és kitűnő energia visszaadó képességgel rendelkezik. A protézisláb tetején található adapterrel teljes mértékben beállítható a felhasználó egyedi igényeinek megfelelően.

Sprinter futótalp

Kétféle futótalppal rendelhető, attól függően, hogy milyen felületen használjuk a protézist.

Runner futótalp

Kétféle futótalppal rendelhető, attól függően, hogy milyen felületen használjuk a protézist. Attól függően, hogy edzőteremben, aszfalton vagy futópályán edzünk.

Sprinter protézisláb

A karbonszálas protézisláb rendkívül rugalmas és kitűnő energia visszaadó képességgel rendelkezik. Különböző keménységű és méretű változatokban rendelhető, alkalmazkodva a felhasználók egyedi adottságaihoz.

Sport térdízület

Kétféle változatban rendelhető. Speciális hidraulikával a profi felhasználók számára, vagy magasabb csillapítású hidraulikával a szabadidős sportolóknak.Előnyök

Nagy igénybevételhez fejlesztve

A sport protézisekkel szemben magasak az elvárások. Legyen ellenálló, ugyanakkor könnyű és kompakt. A térdízület nagy terhelésnek van kitéve, mivel a protézisre ható erők futás alatt nagyobbak, mint járás során.

Optimális lengésfázis

A 3S80 Sport térdízületen az Ottobock által szabadalmaztatott speciális hidraulika módosított formáját alkalmazzák. Egy különleges lengésfázisú kontroll jellemzi, mely optimálisan alkalmazkodik a futáshoz.

Nyújtás és bemelegítés

Sok sportoló számára a nyújtás a napi rutin része, akár az izmok védelme, akár pusztán a pihenés céljából. A 3S80 Sport térdízületet beépített zárral látták el, amelynek működése egyszerű.

Dinamikus energia-visszaadás

Az 1E90 Sprinter karbonszálas protézisláb kiváló energia-visszaadó képességgel rendelkezik, így a futás kevesebb energiát igényel. Alkalmazkodva a felhasználó testsúlyához hat különböző keménységi változatban rendelhető.

Terepen és futópályán

A változatos felépítésnek köszönhetően a protézis különböző terepeken is jól használható: ideális parkban végzett kocogáshoz és futópályán való gyors sprintekhez is. Kétféle futófelülettel rendelhető, amelyek könnyen cserélhetők.

Különböző fajta sportok

Kocogáshoz, sprinteléshez, ugráshoz vagy nordic walkinghoz. Az atlétikához és a futáshoz kapcsolódó különféle sportágak gyakorlása válik lehetővé.