Dinamikus vákuumrendszer

Zseniálisan egyszerű

Hatékonyság és egyszerűség

A dinamikus vákuumrendszert egy alig látható vákuumpumpa működteti, mely a csonk és a protézistok között található. Kis mérete ellenére nagy szerepe van a protézis csonkhoz történő illesztésében. Mindez pedig hatással van a protézisviselő komfortérzetére.

A dinamikus vákuumrendszer aktív vákuumot hoz létre a protézistokon belül, ezzel gondoskodva a protézis folyamatos és biztonságos rögzítéséről. A vákuum dinamikusan igazodik a járás sebességéhez: erősebb lesz a szívóhatás, ha a felhasználó felgyorsítja lépteit. Ennek eredménye, hogy mindig kényelmesnek érezze a rendszer által kialakított vákuumot.

A dinamikus vákuumrendszer az összes hétköznapi tevékenység során növeli a komfortérzetet, a munkahelyi elfoglaltságoktól kezdve egészen a szabadidős tevékenységekig.

Egyedi TPE liner

Egyedi TPE linert fejlesztettünk ki, mely közvetlen kapcsolatot biztosít a vákuumrendszerhez. A liner elülső fala vastagabb, védelmet nyújtva a csonk érzékeny területei számára. Gyógyászati fehérolajat tartalmaz, amely kíméletesen táplálja a száraz bőrt. A liner alján található csatlakozó révén mágnesesen kapcsolódik a tokhoz.

Vákuum pumpa

Egyszerű és biztonságos működése stabil és folyamatos vákuumot biztosít a tokon belül.

Mágneses csatlakozó

A liner alján található csatlakozó révén mágnesesen kapcsolódik a tokhoz. A vákuumszelepben található mágnesek szavatolják a folyamatos és biztonságos kapcsolatot a tok és a liner között, megkönnyítve a mindennapi le- és felvételt.Előnyök

Egyszerű használat

Az ortopédiai műszerészek könnyen beépítik a dinamikus vákuumrendszert a protézistokba. Ezt követően a páciens csupán felveszi a speciális linert, belelép a protézistokba, felgörgeti a csonkra a térdgumit és már is indulhat is.

Aktív vákuum

A folyamatos vákuumnak köszönhetően a protézis járás közben mindig biztosan csatlakozik a csonkhoz. Ez javítja a járás stabilitását, és a protézis viselője is magasabb fokú kontrollal rendelkezik a protézise felett.

Dinamikus működés

A vákuum dinamikusan igazodik a járás sebességéhez: erősebb lesz a szívóhatás, ha a páciens felgyorsítja lépteit. Ennek köszönhetően a protézis biztosabban rögzül, a csonk tokon belüli mozgása minimálisra csökken.

Kis méret

A rendszer tömege mindössze 210 g, magassága pedig 37 mm, ezáltal az ortopédiai műszerész által beépített dinamikus vákuumrendszer alig észrevehető.

Működési elv

Amint a páciens belelép a protézistokba, a liner és a tokba integrált mágneses pumpa összekapcsolódik. Az első lépés nyomáskülönbséget hoz létre a tok és a rendszer között és vákuum képződik. A levegő kipréselődik, ahogy a páciens ránehezedik. Néhány lépés megtétele után olyan mértékű vákuum keletkezik, amely igazodik a járás sebességéhez. A protézis tökéletesen illeszkedik a csonkhoz.