Myoelektromos protézisek: Speedhand termékcsalád

Tárgyak megfogása és megtartása

Gyors reagálás és a tárgyak megfogása

A tárgyak méretétől, súlyától, szilárdságától vagy törékenységétől függetlenül a SensorHand Speed és VariPlus Speed myoelektromos vezérlésű protéziskezek segítségével a protézis viselője képessé válik a tárgyak megfogására és megtartására. Ezeknek a protéziskezeknek egyedi jellemzője, hogy a természetes kézmozdulatokhoz hasonlóan igen rövid reakcióidővel képesek nyitni/zárni. Mindez lehetővé teszi a protézisek természetes használatát.

A myoelektromos protézisek rendszerint a viselőjük megfelelő izomjeleinek hatására lépnek működésbe. A SensorHand Speed és a VariPlus Speed hat különböző vezérlési programja lehetővé teszi a protéziskéz egyedi igényekhez történő adaptálását, attól függően, hogy a felhasználó egy vagy két izomjelet képes-e irányítani. A fogás ereje és sebessége szintén állítható.

Sebességérzékelő

Speciális mechanizmus gondoskodik a rendkívül nagy fogási sebességről (15–300 mm/másodperc).

Vezérlőelektronika

A vezérlőelektronika segítségével akár 7 fogásminta is kialakítható egyénileg.

Szenzor a hüvelykujjon

A beépített SUVA szenzoroknak köszönhetően a SensorHand Speed hüvelykujjon lévő érzékelője tovább javítja a fogási és tartási mozdulatokat. Az érzékelő méri a fogás erejét, automatikusan állít a szorításon, amennyiben elmozdul a tárgy a kézben.Előnyök

Rövid reakcióidő

Ezek a protéziskezek maximális sebesség mellett lényegesen gyorsabban nyitnak/zárnak, mint versenytársaik. A 300 mm/s fogási sebesség nagyon gyors reakciót tesz lehetővé.

Biztos tartás

A SensorHand Speed protéziskezek beépített Autograsp funkciója segít megtartani a kicsúszni készülő tárgyakat. Ilyenkor a protézis a másodperc töredéke alatt megnöveli a markolóerőt a biztonságos fogás érdekében.

Tárgyak megfogása

Protéziskezeink segítségével a legkülönfélébb tárgyakat foghatja meg és tarthatja stabilan a kezében, függetlenül azok súlyától vagy méretétől.

Különböző méretek

A SensorHand Speed és a VariPlus Speed protézisek három méretben kaphatók, külön a férfiak és külön a nők számára. A megfelelő méret kiválasztásával a protéziskéz igazodik viselője testfelépítéséhez.

Rugalmas alkalmazás

Az amputáció magasságától függetlenül a protéziskéz kompatibilis az összes karprotézis alkatrésszel, ezáltal viselője könnyedén kihasználhatja előnyeit a mindennapi életben.

Funkcionalitás

Betanítás

A protézisviseléshez kapcsolódó betanítás fontos fázisa az első használattal kezdődik. Már a kezdetektől gyógytornász segíti a mozgásminták (pl. étkezés, öltözködés) gyakorlását. Speciális feladatok segítik a protézis helyes pozícionálását, ezáltal az optimális fogóhelyzet elérését. Miután kellő magabiztosságot értek el a protézis használatával kapcsolatban, elkezdődik a működtetésben érintett izmok erősítése. Habszivacs darabok, szívószálak és papírpoharak segítségével feltérképezhető, és begyakorolható, mekkora erővel képes fogni a protézis viselője izomfeszítés segítségével. Gyógytorna szolgáltatásunkról érdeklődjön munkatársainknál.