Omo Neurexa funkcionális vállrögzítő ortézis

Vállstabilizálás stroke után

Megkönnyíti a rehabilitációt

Viselete ajánlott a stroke utáni, illetve a központi vagy a perifériás idegrendszer sérülése utáni diszfunkció esetén. Csökkenti a fájdalmat. Fejleszti a tartást, pozitív hatással van a szenzomotoros kontrollra, melynek eredményeképpen javul a járáskép.

A vállfájás egyik oka lehet, hogy a humerusfej részlegesen kimozdul az ízületi tokból, ezt részleges ficamnak is nevezik. Az Omo Neurexa korrigálja a humerusfej helyzetét az ízületi tokban, ezáltal megszünteti a fájdalom kiváltó okát. Segít stabilizálni és ismét a helyes pozícióba állítani a vállat. Az Omo Neurexa vállortézis érezhető megkönnyebbülést hoz, csillapítja a fájdalmat, ezáltal jobb általános testtartást eredményez.

Tépőzárak

Az Omo Neurexa két részből áll – egy váll- és egy alkar-mandzsettából. A mandzsetták felvétele tépőzár segítségével könnyedén megoldható. Az ortézis kialakítása nem okoz komfortérzet csökkenést a páciensek számára.

Outlast hőmérséklet-szabályozó anyag

Hőmérsékletet-szabályozó anyaga (Outlast) optimális bőrklímát biztosít, amely puha és különösen kényelmes hosszantartó viselet esetén is.

Tehermentesítő pántok

Az optimális hatás elérése érdekében az Omo Neurexa adaptálását gyógytornász vagy ortopédiai műszerész végezze. Az Omo Neurexa megfelelően pozicionálja a vállízületet, ami előfeltétele a vállöv fiziológiás és fájdalommentes mozgásának.Előnyök

Fájdalomcsillapítás

Az Omo Neurexa érezhető megkönnyebbülést eredményez, és csillapítja a vállízület kóros helyzetéből adódó fájdalmat. Azáltal, hogy jobb pozícióba helyezi a vállat, az ortézis megszünteti a panaszokat kiváltó okokat. Használatával lehetővé válik a vállöv fiziológiás és fájdalommentes mozgása.

A rehabilitáció korai szakaszától

Minél korábban kezdődik a rehabilitáció, annál sikeresebb lehet. Az Omo Neurexa biztonságosan stabilizálja a vállat, így teljes mértékben a mozgást és járást fejlesztő gyakorlatokra fordítható a figyelem. A helytelen mozgásminták beidegződése helyett a lehető leghamarabb megkezdhető a rehabilitáció.

A testtartás javítása

Az Omo Neurexa a megfelelő pozícióba helyezi a vállat, így az egész testtartás javul. Ez kedvezően hat a járására, amely ismét természetesebb és egyenletesebb lesz. Elkerülhető a féloldali túlzott izommunka, illetve az idegek és szalagok túlzott nyújtása, amely egy idő után olyan fájdalmat okozna, amelyet nem a váll sérülése váltott ki.

Kényelmes viselet

Az Omo Neurexa puha anyagból (Outlast) készül, amely akár mosógépben 40 °C-on is tisztítható. Az ortézis kialakítása megakadályozza a bőr irritációját, kisebesedést. Egész napos viselet során az izzadás elkerülése is fontos szempont. Ezért készül az Omo Neurexa hőmérséklet-szabályozó anyagból, amely optimális bőrklímát biztosít. Szilikonszalag akadályozza meg az ortézis elmozdulását. Kényelmes viselet

Egyszerű használat

Különböző színekkel jelölt patentek segítik az ortézis helyes módon történő felvételét. Ráadásul az Omo Neurexa teljesen kinyitható. Gyógytornásza vagy ortopédiai műszerésze tudja beállítani az ortézist a felhasználó szükségletei szerint. A helyes alkalmazást körültekintően elmagyarázzák családtagjainak és az ápoló személyzetnek is, hogy szükség esetén segíteni tudjanak az ortézis használatában.

Működési elv

A termék kifejlesztése orvosokkal és gyógytornászokkal szoros együttműködésben történt, használata elsősorban stroke-on átesett páciensek számára ajánlott. Megkönnyíti az aktív rehabilitációt anélkül, hogy korlátozná a kar szabad mozgását.

Az Omo Neurexát speciálisan olyan páciensek számára találták ki, akik neurológiai betegségek következtében vállfájdalmakban, részleges vállficamban szenvednek. Hemiplégiás betegeknél sűrűn előfordulhat vállfájdalom és diszfunkció. Az Omo Neurexa megfelelő pozícióba helyezi vissza a csontot, ezáltal megszünteti a fájdalom okát. A fájdalom megszűnésével elkezdődhet a diagnózison alapuló funkcionális rehabilitáció.

Az Omo Neurexa két részből áll: egy váll- és egy alkar-mandzsettából, amelyek 2 pánt segítségével kapcsolódnak egymáshoz. Az Omo Neurexa megfelelően pozícionálja a vállízületet, ami előfeltétele a vállöv fiziológiás és fájdalommentes mozgásának. Az ortézis stabilizálja a kart nyújtott és enyhén kirotált pozícióban, ami megakadályozza a tipikus spasztikus tartásminta kialakulását. A csomag részét képezi – a tépőzár segítségével könnyedén a vállortézis belső részéhez rögzíthető - izomstimuláló párna.

Letölthető anyagok

Omo Neurexa

Funkcionális vállrögzítő ortézis